Genomineerden BOV-Trofee 2019 bekend

De jury van de BOV-Trofee 2019 heeft haar oordeel geveld en vijf genomineerden aangewezen die nog kans maken op de felbegeerde ondernemersprijs. In willekeurige volgorde zijn dat Avec, First Impression, Wolkat, MamaLoes en Weed Control.

Deze vijf bedrijven gaan nu een traject in dat in september leidt tot drie finalisten die zich op 7 november tijdens de Awardavond presenteren. Uiteindelijk neemt op diezelfde avond één van de ondernemers achter deze bedrijven de BOV-Trofee 2019 mee naar huis.

De weg naar BOV-Trofee 2019

De bal ligt bij de jury en de vijf genomineerden. Tijdens de besloten pre-BOV in juni presenteren de vijf genomineerden zich aan de jury. De juryleden zijn lokale ‘captains of industry’ uit allerlei disciplines die een scherp en evenwichtig beeld vormen over de kandidaten. Zij kijken naar alle aspecten die bij het ondernemen komen kijken. Na de pre-BOV, een bedrijfsbezoek en de vakantieperiode besluit de jury welke drie finalisten nog kans maken op de BOV-Trofee en welke ondernemers dus de hoofdrolspelers zijn op 7 november in Theaters Tilburg.

Een toekomst met historie

Het thema waar de vijf genomineerden in ieder geval aan voldoen, is ‘Een Toekomst met Historie’.  De winnaar moet een onderneming zijn die nu (nog altijd) boven het maaiveld uitsteekt door de keuzes die ze in het verleden maakte. Dit gegeven wordt door de jury zo breed mogelijk geïnterpreteerd. Het kan dus een ommezwaai in bedrijfsvoering zijn geweest, maar ook het gestaag met je tijd meegaan. Zo lang maar blijkt dat de keuzes binnen de bedrijfsvisie er toe hebben geleid dat een bedrijf verder vooruit kwam.