Nieuws

gereedschapcentrum
Let op! Dit artikel is al 1197 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Gereedschapcentrum.nl is het bedrijf van de maand juli 2018

Gereedschapcentrum.nl is uitgeroepen tot ‘Tilburgs bedrijf van de maand juli 2018’. De Tilburgse bedrijven van de maand zijn ambassadeurs voor Tilburg. Het bedrijf ontvangt de prijs vanwege haar daadkracht, jong ondernemerschap en succes. Er zijn maar weinig bedrijven uit de gemeente Tilburg die afgelopen jaar zoveel landelijke aandacht hebben weten te genereren vanwege hun groeicijfers en dit nog steeds doen. Wat is het geheim?

Wethouder Berend de Vries (circulaire economie) reikte de prijs uit tijdens een bezoek op 9 juli: “Gereedschapcentrum.nl (HBL Online) is zo’n klassiek ondernemersverhaal van starten op een zolderkamer en uitgroeien tot een bedrijf met een miljoenenomzet. Dat is een succesverhaal in onze stad, dat leest als een spannend boek. Met de ambities om de groeicijfers te blijven vasthouden, uit te breiden naar het buitenland en meerdere fysieke winkels te openen betekent dit bedrijf iets voor de stad. Niet alleen als succesverhaal, maar ook voor bijvoorbeeld de werkgelegenheid.”

Razendsnelle groei van Gereedschapcentrum

Gereedschapcentrum.nl verkoopt gereedschap voor professionals in de bouw en kent een enorm succes en groeit al jaren: Tot en met 2015 elk jaar 100 procent omzetgroei, in 2016 was het 50 en in 2017 40 procent. Dit jaar verwachten vrienden Luuk Schormans en Bram Mutsaers een omzet van 26 miljoen te halen. Met gereedschapcentrum.nl, een fysieke winkel in Tilburg en andere webshops buiten ons land (fixami.be, fixami.fr en fixami.es) veroveren ze Europa. Wat allemaal op Marktplaats begon is nu een bedrijf met 65 mensen in dienst, een magazijn van 5.000 vierkante meter en een assortiment van 90.000 producten.

Van Marktplaats naar fysieke winkel en webshop

Bram Mutsaers: “Luuk en ik handelden via Marktplaats in gereedschap. Gewoon in onze vrije tijd. We reden het land door en kochten restpartijen op. De winst deelden we.” Driekwart jaar na de oprichting van hun onderneming lanceren ze hun eerste webwinkel, de rest is geschiedenis. Hoe doen ze het toch? “Ik denk niet dat er één beslissing is die tot explosieve groei heeft geleid,” zegt Mutsaers. “Algemeen gesteld: we hebben een ruim aanbod, houden onze prijzen scherp en stellen onze klant centraal. De gemeente Tilburg heeft ons heel goed ondersteund toen we steeds opnieuw uit ons jasje groeiden. Inmiddels zijn we gevestigd in de Jellinghausstraat met een fysieke winkel en groot magazijn. Tilburg is een fijne stad. Wij komen hier vandaan, dit is ons thuis. Vanuit hier bereiken we heel Europa want Tilburg ligt lekker centraal. Nee, hier gaan we niet weg!,” besluit Bram.

Reageer op dit bericht