Geslaagd feestweekend voor Loket.nl Warandeloop

loket.nl warandeloop

De afgelopen drie dagen stond de Oude Warande in Tilburg op zijn kop voor de viering van de 60e verjaardag van de Loket.nl Warandeloop. Voor het eerst in de geschiedenis van de Warandeloop verschenen er meer dan 6.000 deelnemers aan de start.

Warande by Night

De vrijdagavond vormt sinds enkele jaren de aftrap van de Warandeloop. De entree van Warande by Night werd dit jaar gevormd door een speciale Refugee Gallery. In deze entreehal toonde de 28-jarige Syriër Ammar Alkhatib een selectie van de foto’s die hij het afgelopen jaar maakte in en rond Tilburg. Ammar kwam in oktober vorig jaar aan in Nederland, zonder spullen maar met een grote passie voor foto- en videografie. Hier, bij de Warandeloop, kreeg hij de aandacht die hij als fotograaf en vluchteling verdient.

Er deden 1.000 deelnemers mee aan Warande by Night. Voordat zij van start gingen was er een professioneel geregisseerde openingsshow met lasers, vlammenwerpers, rookmachines, co2 kanonnen en een Warande by Night-soundtrack. Na een countdown werden de deelnemers door een enorm confettikanon het bos in geschoten voor hun 2 tot 5 kilometer over het uniek verlichte. Nadat iedereen veilig en wel de finishlijn was gepasseerd ontstak zich een groot feest in de verwarmde tent.

De dag van de jeugd

Op zaterdag verzamelden honderden wandelaars voor hun 5, 10 of 16 kilometer. De prachtige brede paden in en rond de Oude Warande zorgde in combinatie met het zonnetje voor een mooie wandeltocht. Hierna was de jeugd aan de beurt, zaterdag is namelijk volgens traditie de dag van de jeugd. De dag werd afgesloten met de deelname van Masters en de B-loop.

Internationale Crossgala’s

De trimlopen, internationale Crossgala’s en Van Spaendonck Businessrun vormde de hoofdmoot van de laatste dag gedurende dit feestweekend. De trimlopers gingen als eerste van start voor hun 5 of 10 kilometer. Na afloop van dit onderdeel kon Frans Heffels enthousiast vertellen dat er voor het eerst in de geschiedenis van de Warandeloop meer dan zesduizend deelnemers aan de start verschenen.

De Noor Sondre Nordstad Moen en de Zwitserse Fabienne Schlumpf zijn de verrassende winnaars van de internationale Crossgala’s. De 25-jarige Moen wist met een ultieme eindsprint Abdi Ulad uit Denemarken te verschalken. Schlumpf (26) was beduidend sterker dan de rest en had ruim 3 seconden voorsprong op de nummer twee.

Loket.nl Warandeloop 2017

Na de Van Spaendonck Businessrun en het afsluitende feestje liep de Loket.nl Warandeloop op z’n eind. Een nieuwe stip aan de horizon is zichtbaar: 24, 25 en 26 november volgend jaar: de Loket.nl Warandeloop 2017. Een nieuwe editie die in het teken zal staan van de EK Cross Tilburg 2018.

Wil je foto’s bekijken van dit heerlijke weekend in de oude warande? De fotografen van Tilburg.com waren van vrijdag t/m zondag aanwezig en maakten mooie fotoreportages.