Geslaagde start van het schaatsseizoen op de Ireen Wüst IJsbaan

Het schaatsseizoen 2022 – 2023 op de Ireen Wüst IJsbaan is geopend. Meer dan 300 schaatsers verzamelden zich zondagochtend 2 oktober vroeg op de ijsbaan om het seizoen feestelijk te openen en te genieten van de winterse sferen. Het startschot voor de opening van het schaatsseizoen en de start van de Sven Kramer Academy Tilburg werd gegeven door Sven Kramer. Lees verder.

Kick-off Sven Kramer Academy Tilburg

Vanaf dit seizoen start de samenwerking van de gemeente Tilburg met de Sven Kramer Academy. Sven Kramer en Maarten van Asten, wethouder sport gemeente Tilburg, tekenden de samenwerking. Maarten van Asten: “Twee topsporters komen als boegbeeld samen op deze ijsbaan in Tilburg. Gemeente Tilburg is trots op een samenwerking als deze. We willen meer mensen in beweging krijgen en door de samenwerking met de Sven Kramer Academy op de Ireen Wüst IJsbaan te starten, kunnen we dat doel realiseren en meer mensen enthousiasmeren voor de schaatssport.”

Sven Kramer Academy Tilburg biedt lessen voor kinderen en volwassenen. Tijdens de lessen komen de schaatssporten op verschillende niveaus aan bod. De visie van de Sven Kramer Academy is om jeugd en volwassenen te stimuleren om meer te bewegen en daarmee mede een bijdrage te leveren aan de toekomst van de Nederlandse schaatssport. “Ik ben onwijs trots dat we hier in Tilburg vanaf dit seizoen starten met de Sven Kramer Academy. Mooi om al deze enthousiaste kinderen en volwassenen op het ijs te zien vandaag! Met deze uitbreiding zorgen we ervoor dat we meer kinderen en volwassenen in Nederland op het ijs krijgen en ze het schaatsplezier ervaren,” aldus Sven Kramer.

Programma Jumbo Foodmarkt Schaatsdag

Om 9:00 uur hadden zich al meer dan 300 mensen verzameld op het ijs. In de ochtend was de 400-meter baan open voor langebaanschaatsen en vond de Meet & Greet met Sven Kramer plaats. In de middag stond het programma in het teken van recreatief schaatsen. Daarnaast werden er op de 30×60-meterbaan clinics verzorgd door verschillende Tilburgse schaatsverenigingen en werd er gedanst op de muziek van de Jumbo Radio-bus. De eerste schaatsdag van het seizoen trok in totaal bijna 1500 bezoekers.

Schaatsseizoen

Gedurende het schaatsseizoen vinden er wekelijks activiteiten voor jong en oud plaats; van de Norenochtend exclusief voor norenrijders tot Familie Fun Schaatsen, waarbij gezinnen tegen een voordelig tarief vrij mogen komen schaatsen. Aankomend seizoen vinden er op de Ireen Wüst IJsbaan aansprekende wedstrijden en ijssportevenementen plaats waaronder het NK marathon voor junioren. De activiteiten en tijden zijn te vinden op deze website.