Regenachtig weer tijdens Koningsnacht en Koningsdag: de getroffen maatregelen

De Telegraaf kopte vanmorgen: ”Koningsdag dit jaar kouder dan Kerst.” Niet echt een fijn bericht om mee wakker te worden. Op social media vroegen verschillende feestvierders zichzelf af of de verschillende festiviteiten wel doorgaan. Geen zorgen Tilburgers, tot nu toe gaan ALLE festiviteiten in Tilburg gewoon door.

Door het matige weer treffen verschillende organisaties wel maatregelen. Al lijkt het er nu op dat het vooral droog blijft vanavond.

De maatregelen

Het grootste evenement tijdens Koningsnacht is natuurlijk Tilburg Zingt. Het grootste meezingevenement trekt jaarlijks zo’n 15.000 bezoekers en baalt uiteraard van het weer. Om zich te wapenen tegen het weer deelt de organisatie ruim duizend gratis poncho’s uit.

Ook op de Korte Heuvel worden er maatregelen getroffen. Het reguliere buitenprogramma gaat natuurlijk door, maar mocht het weer heel slecht zijn beginnen de DJ’s in de kroegen eerder. ”Verder kun je het beste gewoon genoeg biertjes drinken, dan krijg je het vanzelf warm,” aldus Flip Gooskens van de organisatie.

De festiviteiten op het Piusplein gaan natuurlijk door. ”De luifels zijn naar beneden en de terrassen zijn weg, waardoor veel feestvierders overdekt het feestje mee kunnen maken,” zegt Tim Oberdorf van Café Brandpunt en Café Bolle.

In de Stadhuisstraat laten ze zich ook niet kisten door het weer. Ze delen gratis poncho’s uit en schenken warme drankjes.

De weersvoorspellingen

Bekijk hier de kaart van Tilburg met de voorspelde regen- en hagelbuien:

Alles over Koningsnacht en Koningsdag

Wil jij op de hoogte blijven van alles rondom Koningsnacht en Koningsdag in Tilburg? Blijf dan onze speciale Koningsdag pagina goed in de gaten houden en volg de verschillende social media kanalen.