Gevarieerd programma tijdens Benebnooma-Festival

Zondag 13 juni in Bosvreugd!

Zondag 13 juni vindt in het natuurrijke en hopelijk zonovergoten Bosvreugd, Reeshofdijk 12 de 1e editie plaats van het Benebnooma Festival. De organisatie is erin geslaagd om een uiterst gevarieerd programma samen te stellen voor jong en oud. Entree € 5,00. Kinderen tot en met 11 jaar gratis. Aanvang 13.00 uur. Optredens van bekende Tilburgse artiesten zoals Sticks and Bits, Maurice leenaars & Herman van Haaren, Peter Faber, El Niño Batucada, Zebra Percussie, Peer de Graaf Machine, Rockgroep Loungeroom Lizards en de uit Burkina Faso afkomstige groep Dicko Fils. Het orkest De Coup treedt ook op. Zij waren de 1e groep vanuit Tilburg, die in 1995 op eigen kosten gingen optreden in Burkina Faso. Daarna volgden nog veel andere artiesten hun voorbeeld.

Het Benebnooma Festival wordt afgesloten door Pieter Cadmus & African Mix. Hij wordt daarbij bijgestaan door instrumentalist en gitaarvirtuoos Zoumana Diarra uit Mali, Joshua Trebe, Mike Oyango, Carlos Monteiro, Henk Koekkoek en ex wethouder Gon Mevis. Alle artiesten treden gratis op! Ook Koudbi Koala directeur en oprichter van Benebnooma zal als speciale gast en spreker aanwezig zijn.

Benebnooma is het centrum voor kansarme jongeren en kinderen gevestigd in de stad Koudougou, Burkina Faso in West Afrika. Burkina Faso is één van de armste landen ter wereld. Benebnooma heeft via haar muziek en dansgroep La Troupe Saaba en het festival Les Nuits Atypiques de Koudougou (NAK) een sterke historische band met Tilburg.

Erg veel kinderen kunnen in Burkina Faso helaas nog niet naar school. Voorzieningen op het terrein van de gezondheidszorg zijn zéér schaars en voor de meeste ouders vrijwel onbetaalbaar. Veel jonge kinderen ontberen goed en dagelijks voedsel. Benebnooma biedt dagelijks aan 140 kinderen in de leeftijd van 3 tot 6 jaar een vorm van kinderopvang, een voedselvoorziening en eerste vormen van educatie. De werkloosheid onder jongeren is zéér groot. Voor velen ontbreekt een toekomst perspectief. De armoede is alom aanwezig! Benebnooma ontplooit diverse activiteiten op het gebied van educatie, onderwijs, cultuur, sport, media en werkgelegenheid. Benebnooma bestaat 25 jaar in 2010.

Het muziek en dans festival les Nuits Atypiques de Koudougou (NAK) beleeft in 2010 van 6 tot en met 12 december zijn 15e editie. Stichting Support Benebnooma organiseert een groepsreis ter bijwoning van dit festival. Belangstelling voor deelname? Meer informatie; www.benebnooma.nl

Barbecue
Vrijdag 11 juni organiseert SSB een “benefiet barbecue” in Bosvreugd. Je kunt je daarvoor nog aanmelden. Neem dan snel contact op met Léon Lejeune, 06-51881457.