[Gezichten van DMG] Jimmy bezorgt keukens door heel het land: ‘Je hebt vrijheid en komt op de mooiste plekken’

De Mandemakers Groep

De 27-jarige Jimmy van Endschot werkte een tijdje in de gehandicaptenzorg. Maar dat bleek op lange termijn toch niet goed bij hem te passen. Hij zag een vacature van De Mandemakers Groep op internet en besloot middenin de coronacrisis te solliciteren. Daar heeft hij tot nu toe nog geen moment spijt van. Tijd voor een gesprek met de enthousiaste bezorger.

Want middenin de coronacrisis de overstap maken naar een nieuwe werkgever, kan nogal een grote stap zijn. “Ik zag dat je bij De Mandemakers Groep na een proefperiode van twee maanden direct een vast contract krijgt. Dat trok me aan. Daarnaast leek de combinatie tussen de vrijheid die je hebt als bezorger en het contact met mensen me erg leuk. Dat blijkt uiteindelijk ook helemaal te kloppen.”

Jimmy solliciteerde telefonisch, mocht daarna op gesprek komen en liep een dagje mee. Dat beviel goed. “Als bezorger bij De Mandemakers Groep rijd je altijd met zijn tweeën heel het land door. Het team kijkt hier goed met wie je persoonlijk goed klikt. Je bent namelijk veertig uur per week met elkaar op pad en je ziet elkaar meer dan je vriendin.”

‘Mensen blij maken is het mooiste aan mijn vak’

Jimmy kwam zonder diploma bij De Mandemakers Groep terecht. Alle fijne kneepjes van het vak leerde hij in zijn proefperiode. DMG werkt namelijk met ambassadeurs, die de nieuwe collega’s alle kneepjes van het vak leren. “Ze nemen je mee aan de hand en leert iedere dag nieuwe dingen. In eerste instantie ging ik als bijrijder mee de weg op. Inmiddels heb ik mijn rijbewijs C via De Mandemakers Groep gehaald en mag ik ook de vrachtwagen besturen. De afwisseling vind ik erg leuk. De ene keer rijd jij, de andere keer je collega.”

Van Groningen tot Amstelveen en van Maastricht tot plekken in België: als bezorger van De Mandemakers Groep kom je door heel Nederland en België. “Dat is echt fantastisch. We komen in de mooiste villa’s en bij de leukste mensen thuis. Iedere keer als je voor een voordeur staat, ben je weer nieuwsgierig wat voor mensen je treft.”

Het sociale aspect van zijn beroep, vindt Jimmy ook het allerleukst. “Als bezorger maak je mensen blij. Ze hebben een mooie keuken besteld waar ze op wachten en zijn dan ook superblij als we de keuken komen leveren. Als we ergens aanbellen en de deur gaat open, zien we altijd vrolijke gezichten.”

De Mandemakers Groep

‘We bezorgen zo’n 6 tot 7 keukens per dag’

Maar hoe ziet een werkdag als bezorger van De Mandemakers Groep er dan uit? “We leveren gemiddeld zo’n 6 tot 7 keukens per dag. Vanuit het logistieke magazijn worden de vrachtwagens bevoorraad, wij hebben vervolgens de taak om onze klanten blij te maken met hun nieuwe keuken. Een werkdag als chauffeur begint vroeg, maar dat geeft ook het voordeel dat ik meestal tussen 14.00 en 17.00 uur alweer thuis ben.”

De werkdag van Jimmy bestaat dus veelal uit rijden en sjouwen. “Wij leveren de keukens af en zetten de onderdelen van de keukens binnen bij de mensen. Een ander team zorgt weer voor de montage. Soms is dat best sjouwen als je bijvoorbeeld moet leveren in een flat en je erachter komt dat er onderdelen niet via de lift kunnen. Dan is het flink aanpoten als je een keukenblad via de trappenhal naar een appartement moet tillen. Maar gelukkig hebben we verschillende materialen om het werk te verlichten. Bijvoorbeeld het gebruik van eigen verhuisliften.”

Jimmy werkt op contract 40 uur per week als bezorger. “De ene keer ben je vroeger klaar dan de andere keer. Dat is ook afhankelijk van je route. Je bent in ieder geval altijd voor het eten weer thuis. En ze betalen je overuren altijd netjes uit. Ook heb je de mogelijkheid om je uren in te ruilen voor vrije dagen.” 

‘Het voelt als een familiebedrijf’

Ondanks dat De Mandemakers Groep een gigantisch groot bedrijf is, voelt Jimmy nog steeds de warme sfeer van het familiebedrijf. “Het is echt een open en sociale werkgever. Als er iets is, belt en appt iedereen  je. We zijn allemaal erg betrokken bij het bedrijf en elkaar. We staan allemaal voor elkaar klaar. Ik weet zeker dat als er iets is en ik bel mijn collega’s, dat het gros binnen een uur voor me klaarstaat.”

Maar het allerbelangrijkste voor Jimmy: “Ik kom altijd met plezier naar mijn werk. Ik kwam hier binnen en begon op nul, heb de kans gekregen om gigantisch veel te leren en nu heb ik een vaste baan bij een prachtig bedrijf, een groot rijbewijs, vastigheid in mijn leven en veel plezier samen met collega’s. Ik heb dan ook het gevoel dat ik nog lang bij De Mandemakers Groep werk. Ook leuk is dat ik laatst zelf een nieuwe keuken heb gekocht bij De Mandemakers Groep! Deze gaat binnenkort geleverd worden. Ideaal.”

Meer informatie

Lijkt het jou naar aanleiding van het verhaal van Jimmy ook leuk om voor De Mandemakers Groep te werken? Ze zijn op zoek naar veel personeel op verschillende functies, waaronder functies samen met Jimmy. Bekijk snel de vacatures van De Mandemakers Groep in onze online vacaturebank.