[Gezichten van DMG] Rosalie maakte tijdens coronacrisis overstap van horeca naar DMG: ‘Ik kreeg hier direct een vast contract’

Gezichten van DMG

De 26-jarige Rosalie te Boekhorst werkte 3,5 jaar lang in de horeca toen corona insloeg. Door de onzekerheid voor de horeca in deze periode en omdat ze niet meer onregelmatig wilde werken, ging ze zich oriënteren op een andere baan. Via de online vacaturebank van Tilburg.com vielen Rosalie haar ogen op een vacature als klantenservice medewerker bij De Mandemakers Groep. Ze solliciteerde en werd aangenomen. Daar heeft ze nog geen enkel moment spijt van gehad.

“Toen ik de vacature zag staan, ben ik gaan informeren bij een vriendin die al voor De Mandemakers Groep werkte. Ze vertelde me meer over het bedrijf en deed dat met veel enthousiasme.” Middenin de coronacrisis – wat een onzekere periode is – van werkgever switchen: dat lijkt een behoorlijke stap. “Wat ik heel fijn vind aan De Mandemakers Groep, is dat je na je proefperiode direct een vast contract krijgt. Dit zorgde wel voor een stukje zekerheid waar ik naar op zoek was.”

En dus werkt Rosalie sinds januari met veel plezier op de klantenservice van Brugman (onderdeel van De Mandemakers Groep). “De eerste twee maanden bestonden uit een interne opleiding. Je basiskennis over keukens worden dan ontwikkeld, je leert gesprekstechnieken, rollenspellen aan de telefoon en de systemen kennen. Je wordt niet meteen in het diepe gegooid en dat vind ik heel erg prettig.”

‘De sfeer tussen collega’s onderling is heel erg leuk’

Na twee maanden interne opleiding ga je bij De Mandemakers Groep dus met vast contract op zak aan de slag op de klantenservice. “Maar ook dan laten ze je niet direct los hoor. De eerste weken krijg je nog steeds één op één begeleiding. Je wordt echt heel fijn ingewerkt totdat je alle stappen binnen de klantenservice zelfstandig kunt uitvoeren.”

Inmiddels werkt Rosalie zo’n vijf maanden op de klantenservice van De Mandemakers Groep en die keuze bevalt haar tot op heden erg goed. “Ik kom iedere dag met plezier naar het werk. We hebben een heel leuk team met fijne collega’s en tussen het werk door is er voldoende ruimte voor gezellig contact met collega’s. Ook laten we geen moment onbenut om te trakteren. Of iemand nu jarig is, zijn rijbewijs heeft gehaald of er iets anders kan worden gevierd: er zal getrakteerd worden.”

Rosalie werkt op het prachtige hoofdkantoor in Waalwijk. “We hebben geluk dat we hier gigantisch veel ruimte hebben. Daardoor kunnen de collega’s geheel coronaproof op kantoor werken. Dat vond ik ook heel prettig toen ik de overstap maakte. Het leek me namelijk moeilijk als ik ingewerkt zou moeten worden vanuit huis. Maar dat is hier dus niet het geval.”

Gezichten van DMG

‘Ik vind het leuk om mensen te helpen’

Naast de onderlinge sfeer tussen collega’s, vindt Rosalie het werk zelf ook leuk en uitdagend. “Vanuit de horeca ben ik natuurlijk gewend om mensen te helpen en dat sociale aspect zit er ook bij dit werk nog in. Uiteindelijk ben je op de klantenservice constant bezig om mensen te helpen.”

Maar met wat voor soort cases is Rosalie dan veel bezig? “De mensen die wij aan de telefoon krijgen, hebben uiteenlopende vragen. Het kan dan bijvoorbeeld gaan om opgelopen beschadigingen, vragen over gebruik of zaken die zij missen in hun keuken en nog graag willen hebben. Wij kunnen er dan voor zorgen dat zij alsnog snel kunnen genieten van een complete keuken. Je hoort het verhaal aan, handelt adequaat en maakt uiteindelijk een hoop mensen blij. Dat vind ik leuk aan dit werk.”

Daar zit voor Rosalie ook de uitdaging in haar werk. “Soms bellen mensen op met klachten. Zij kunnen mondig zijn en af en toe zelfs boos. Het is voor mij dan de uitdaging om ervoor te zorgen dat ze goed worden geholpen en uiteindelijk weer vrolijk zijn. Vaak bel ik na een klacht nog even op om te vragen of alles in orde is gekomen of vertel ik ze de voortgang in het proces. Mensen voelen zich dan gehoord.”

Eigenschappen die je volgens Rosalie moet hebben om dit werk te doen? “Je moet vriendelijk, oplossingsgericht, stressbestendig en leergierig zijn. Als je die eigenschappen bezit, komt het met de interne opleiding vanuit De Mandemakers Groep helemaal goed.”

‘Het is echt een familiebedrijf’

Ook als werkgever vindt Rosalie De Mandemakers Groep heel erg fijn. “De Mandemakers Groep is natuurlijk een familiebedrijf, maar wel een hele grote. Toch heerst dat familiegevoel hier nog steeds. Iedereen is vriendelijk tegen elkaar en je voelt hier geen hiërarchie.”

Ze raadt het anderen dan ook zeker aan om voor De Mandemakers Groep te werken. “Het is een gezellig en leuk bedrijf met een goede sfeer. Het bedrijf is groot, maar dat gevoel heb je helemaal niet. Je krijgt hele goede begeleiding vanaf het moment dat je hier binnenstapt. Ik heb me hier nooit verdwaald gevoeld.”

Daarnaast vertelt Rosalie dat de arbeidsvoorwaarden goed zijn. “Je hebt hier veel extra’s. Zo is er een kinderopvang, een sportschool, een goede reiskostenvergoeding en heb ik gehoord dat ze hele toffe personeelsfeesten organiseren. Ik hoop dat ik die ook snel kan meemaken als corona erop zit.”

Je hoort het: Rosalie zit op haar plek. “Ik hoop dit werk nog zeker een paar jaar te doen. Ook weet ik dat je binnen het bedrijf veel mogelijkheden hebt om door te groeien. Maar die ambities heb ik nu nog niet. Ik werk hier pas vijf maanden en wil er eerst voor zorgen dat ik heel erg goed word in wat ik nu doe.”

Meer informatie

Lijkt het jou naar aanleiding van Rosalie haar verhaal leuk om bij De Mandemakers Groep te werken? Ze hebben momenteel heel erg veel openstaande functies, waaronder functies op de klantenservice. Check snel onze online vacaturebank voor de openstaande functies van De Mandemakers Groep.