GGD opent een coronavaccinatie locatie in Tilburg

Vaccin locatie

Op dinsdag 9 februari opent GGD Hart voor Brabant een vaccinatie locatie in het Willem II stadion in Tilburg. Hiermee is de derde vaccinatie locatie in de regio Hart voor Brabant een feit. Eerder werden er priklocaties geopend in Veghel en in de Brabanthallen in ‘s-Hertogenbosch. 

Willem II stadion

Op de locatie in het Willem II stadion in Tilburg kunnen in eerste instantie mobiele, thuiswonende ouderen vanaf 85 jaar een COVID-19-vaccin ontvangen. Later deze week ontvangen ook 80-plussers van het RIVM een uitnodiging voor een vaccinatie. Ook zij kunnen in Tilburg terecht. De huisarts vaccineert de ouderen die niet mobiel zijn bij hen thuis.

Landelijke vaccinatiestrategie

De GGD start met het vaccineren van ongeveer 150 personen per dag op deze locatie. Zodra er meer vaccins beschikbaar zijn, worden er meer personen per dag gevaccineerd. De locatie in het Willem II stadion is op termijn geschikt voor ongeveer 1600 vaccinaties per dag. Mensen kunnen zich uitsluitend op afspraak laten vaccineren. GGD Hart voor Brabant vaccineert doelgroepen op basis van de landelijke vaccinatiestrategie. Op deze website staat een tijdlijn welke doelgroep wanneer aan de beurt is voor een vaccinatie.

De vaccinatie locatie in het Willem II stadion is in eerste instantie geopend op werkdagen van 09.00 uur tot 17.00 uur. Mogelijk worden de openingstijden uitgebreid als er meer mensen per dag gevaccineerd kunnen worden. De locatie is goed te bereiken met de fiets, het openbaar vervoer en met de auto. Het parkeerterrein voor het stadion is beschikbaar voor de bezoekers van de vaccinatie locatie. De locatie is goed toegankelijk voor rolstoelen en rollators. Uitgenodigde mensen mogen, wanneer zij dat willen, een begeleider mee (naar binnen) nemen.

Afspraak maken of verplaatsen?

Iedere inwoner die in aanmerking komt voor vaccinatie kan bellen naar het landelijk callcenter en krijgt dan de mogelijkheid om een afspraak te maken bij een locatie naar keuze. Mensen die vanaf donderdag 4 februari het landelijk nummer bellen, kunnen een afspraak in Tilburg maken. Is er een afspraak gepland op een andere locatie maar woon je in de buurt van Tilburg? Dan kan je de afspraak laten verplaatsen naar de nieuwe locatie. Dit kan door het landelijke call center te bellen. Het nummer waarnaar je kan bellen is te vinden in de uitnodigingsbrief.