Boekhandel Gianotten Mutsaers verhuist als eerste zaak naar nieuwe Emmapassage

Verhuizing Gianotten Mutsaers

Na elf maanden lang vanuit een tijdelijke winkel te hebben gewerkt, verhuist Gianotten Mutsaers komende week weer naar het oude vertrouwde nest. De boekenwinkel wordt de eerste zaak die opent in de gloednieuwe Emmapassage. En ook al komt de winkel op dezelfde plek en zijn de medewerkers nog hetzelfde, verder is alles nieuw! De inrichting, uitstraling, de huisstijl en zelfs de website wordt in een nieuw jasje gestoken.

Eigenaresse Marlous Mutsaers vertelt: “Toen we gingen brainstormen met de architect over wat wij nu precies willen uitstralen, was er één ding dat telkens terugkwam. Dat mensen zich thuis voelen. In onze oude winkel probeerden we dat gevoel te creëren door middel van gezellige leeshoekjes. Een beetje dat woonkamergevoel. We kregen regelmatig van klanten te horen dat ze het zo fijn vonden om langs te komen om rustig te zitten en te lezen. Een groot compliment voor ons!” Bij de inrichting van de nieuwe zaak én de nieuwe huisstijl is dat gegeven dan ook verder uitgewerkt en geïntegreerd.

Ook heeft Gianotten Mutsaers binnenkort een nieuw logo en een nieuwe website die qua uitstraling veel meer passen bij de winkel. Marlous: “Ik denk dat alles straks veel duidelijker een eenheid vormt.” Hoe de zaak er precies uit komt te zien, kun je vanaf 1 februari komen bekijken.

Verhuizing en openingsweekend

Het weekend van 25 en 26 januari is de (pop-up) winkel op de tijdelijke locatie voor het laatst geopend. Van 27 januari tot en met 31 januari is Gianotten gesloten vanwege de verhuizing. En op 1 februari wordt de gloednieuwe zaak aan de Emmastraat om 09.30 uur geopend. Wat volgt is een bomvol weekend met gratis lezingen, interviews, demonstraties, muziek en nog veel meer. Bekijk hieronder alvast in het kort het programma.

Zaterdag 1 februari

  • 11.00 – 12.00 uur: Lezing Thera Coppens over haar boek Johanna en Margaratha
  • 13.00 – 16.00 uur: Yara Ruby tekent ‘Tiny Portraits’
  • 13.00 – 16.00 uur: Demonstratie boekbinden door Wim van Kruijsbergen
  • 13.30 – 14.30 uur: Laat je eigen baksel proeven door Rutger en Mark van ’t Verrukkelijke Kinderbakboek (en maak kans op een exemplaar)
  • 14.30 – 15.30 uur: Interview met Herman Koch over Finse dagen
  • 15.30 – 17.00 uur: Suzanne Brok zingt nummers uit de jazz- en popmuziek

Zondag 2 februari

  • 12.00 – 14.00 uur: Kinderboekenlunch met Paul van Loon, Milja Praagman, Jørgen Hofmans, Jolanda Horsten, Eus Roovers en Rick de Haas (aanmelden verplicht)
  • 14.00 – 15.00 uur: Signeersessie Nathalie Pagie
  • 15.30 – 17.00 uur: Interview Ronald Giphart over Alle tijd

Meer uitleg over alle activiteiten vind je via deze link.