Gijs (9 jaar) ambassadeur Tilburgse Kermis

De Tilburgse kermis 2013 staat in het teken van cultuur. (Foto)-exposities bij parkeergarage Tivoli, het bkkc (brabants kenniscentrum kunst en cultuur) en Luycks Gallery laten de Tilbugse Kermis in alle facetten zien. Bekend ontwerper John Körmeling heeft samen met de familie Kroon de attractie muizenstad omgetoverd in een Tilburgse muizenstad.

'Zien en gezien worden'
In de afgelopen twee jaar heeft fotograaf Jimke Joling Roze Maandag op de Tilburgse Kermis in beeld gebracht. Hét grote gay-evenement waar zien en gezien worden centraal staat. Het resultaat is een zeer kleurrijke fotoserie, waar roze de boventoon voert. De foto's zijn door de gemeente Tilburg op groot formaat geprint en opgehangen aan de wand van parkeergarage Tivoli aan de Veemarktstraat. Voor iedereen te bekijken van 17 juni tot en met 28 juli, de laatste dag van de Tilburgse kermis.

Cultuur
Van 20 juni tot en met 18 augustus organiseert het bkkc aan de Spoorlaan de expositie Chop, Chop, Chop… altijd prijs! Met artiesten Coen van Rooij, Paul Bogaers en Peter Hofland en kermisfoto’s van Martien Coppens en Rees Diepen uit de Brabant-Collectie.
Op 26 juni vindt het CAST-debat 'Tilburg is kermis' plaats in het bkkc aan de Spoorlaan.
De expositie 'Jongen gevraagd om mee te reizen' van Paul Bogaers , Marcel Dingemanse, Marjolein Landman, Ivo van Leeuwen, Jeroen de Leijer, Annette Paulsen, Ernest Potters, Chantal Rens, Goof Salimans, Antoine Timmermans en S. Lloyd Trumpstein is te zien in Luycks Gallery in de Nieuwlandstraat van 5 tot en met 28 juli.

Tijdens de kermisperiode is op de nostalgische kermis op het Willemsplein de attractie Tussen Kunst en Kermis te bezichtingen. John Körmeling heeft samen met de familie Kroon zijn attractie muizenstad omgetoverd in een Tilburgse muizenstad. De traditionele expositie 'Kermis-Cultuur' in het Paleis is gedurende de hele kermisperiode te bezoeken.

Wethouder Joost Möller: “De kermis is echte volkscultuur. Daar willen we nog meer bij stilstaan. Daarom krijgt cultuur op de Tilburgse Kermis een prominentere plek. Er zijn een paar geweldige tentoonstellingen waar alle facetten van de Tilburgse Kermis in beeld worden gebracht.”

Gijs
De negenjarige Gijs is dit jaar ambassadeur van de Tilburgse Kermis. Gijs is een enorme kermisfan (en is ook jarig tijdens de kermis!) en mag daarom kermiswethouder Joost Möller helpen tijdens de kermis.

Goedkope ritjes
Op dinsdag, – woensdag en donderdagmiddag kan tegen gereduceerde tarieven is de Tilburgse Kermis worden gezwierd en gezwaaid. Alle grote attracties kosten dan maar 3 euro (voor vijf attracties geldt een tarief van 4 euro). De kinderattracties kosten 1,50 euro. Wethouder Möller: “De Tilburgse Kermis let ook op de kleintjes.
Door op deze middagen de kermis te bezoeken, wordt de kermis voor iedereen (financieel) bereikbaar.”

Veiligheidsapp
Tijdens de kermis op de hoogte blijven van opstoppingen, omleidingen en calamiteiten? Dat kan door de gratis app “Kermis Tilburg” te downloaden in de App Store en Play Store. De app is ook offline te gebruiken.

Programma
Alle sterke programmapunten van de Tilburgse Kermis zijn ook dit jaar terug te vinden. Roze Maandag pakt uit met de Gayday Gayday-campagne. Single Friday zal door de nauwe samenwerking met de horeca een leuk programma bieden op de vrijdag. Deze themadag op de kermis is het grootste feest voor mensen die een partner zoeken in Nederland.

De stichting Autilook bekommert zich om mensen met autisme die naar de kermis willen. Dit onder de naam 'Blauwe zondag'. Deze vindt plaats op zondag 21 juli.

Openingstijden: dagelijks van 12.00 uur tot 01.00 uur. Afwijkingen: vrijdag 19 juli open vanaf 19.30 uur en de zondagen vanaf 13.00 uur. Op de zaterdagen open tot 02.00 uur en laatste zondag tot 23.00 uur.

Bekijk ons kermisplein voor meer kermisnieuws!