Nieuws

cheeta's
Let op! Dit artikel is al 39 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Gio van 9 jaar gaat voor de cheeta’s door Safaripark Beekse Bergen fietsen

Gio Cruz, een 9-jarige dierenliefhebber uit Amstelveen, gaat op 1 augustus op een ludieke wijze geld ophalen voor cheeta’s. De jongen zal in een uur tijd zo veel mogelijk rondjes gaan fietsen over de wandelpaden in Safaripark Beekse Bergen.

Gio is al zijn leven lang een grote dierenvriend. Eerder zamelde hij al geld in voor het WNF en het NWC van Freek Vonk. Sinds anderhalf jaar zet hij zich ook in voor Stichting Wildlife. Hij zamelt geld in om via deze organisatie dieren te adopteren en heeft inmiddels zo al zeven soorten kunnen helpen.

Beschermen

Op 1 augustus laat hij zich sponsoren voor iedere ronde die hij aflegt onder toeziend oog van de giraffen, leeuwen en olifanten. Met de sponsorfietstocht, die zal plaatsvinden na sluitingstijd van het park, wil hij geld ophalen voor de Cheetah Conservation Botswana. Deze organisatie heeft als doel de populatie jachtluipaarden van dit Afrikaanse land te beschermen door middel van wetenschappelijk onderzoek, outreach programma’s en natuureducatie.

“Ik wil heel graag dieren helpen”, zegt Gio. “Door corona krijgen de goede doelen minder geld binnen. Door nu te fietsen hoop ik dat er toch genoeg geld gaat zijn om de cheeta’s te redden.”

Wie Gio wil helpen kan hem sponsoren via deze site of via zijn Facebookpagina.