Sneeuw in Tilburg: hier wordt er deze winter gestrooid

strooien in tilburg

We kunnen weer glibberend en glijdend het asfalt over. Als we de weersvoorspellingen mogen geloven gaat het nog veel meer sneeuwen met daarbovenop nog een flinke dosis vorst. Reden voor ons om om even wat informatie op te trommelen over strooien in Tilburg.

Foto: @scholtzmarco

De strooiploegen van het Brabants Afval Team (BAT) zorgen er ook dit jaar weer voor dat we de deur uitkunnen. Lees hier meer over het strooiplan en de strooiroutes in Tilburg.

Op welke wegen in Tilburg wordt gestrooid?

De gemeente Tilburg heeft vaste strooiroutes en een strooiplan. Op deze wegen gaan ze strooien bij (verwachte) gladheid:

  1. Belangrijke toegangswegen, busbanen en fietspaden
  2. Speciale openbare voorzieningen: ziekenhuizen, scholen, bejaardenhuizen, brandweer, politie, stadshuis en bibliotheek
  3. Straten, woonerven en parkeervoorzieningen

De gemeente strooit eerst de belangrijke toegangswegen, busbanen en fietspaden. Als deze wegen allemaal gestrooid zijn, dan wordt er ook gestrooid op de plekken die bij 2 en 3 genoemd worden. Als het lange tijd sneeuwt, probeert de gemeente de belangrijke toegangswegen, busbanen en fietspaden continue schoon te houden. Daardoor kan het gebeuren dat de gemeente soms niet toekomt aan de openbare voorzieningen, straten, woonerven en parkeervoorzieningen.

Wat zijn de strooiroutes in Tilburg?

We weten nu ongeveer welke wegen gestrooid worden. Maar wordt jouw straat of de weg naar je werk ook gestrooid? Dat kun je zien op de uitgebreide plattegrond met de strooiroutes van Tilburg.

strooiplattegrond
Blauw: autowegen, roze: fietspaden (klik voor een interactieve plattegrond)

Gladde weg of niet goed gestrooid?

Merk je dat er nog een gladde weg is of dat er ergens niet goed gestrooid is? Maak dan melding bij de gemeente. Zij gaan er dan zo snel mogelijk mee aan de slag. Als je een melding hebt gemaakt van een weg die buiten de strooiroute valt, dan gaat de Tilburgse gemeente bekijken of deze weg ook thuis hoort in het strooiplan voor volgend winterseizoen.

Wanneer wordt er gestrooid?

De strooiploegen van BAT gaan strooien als het glad is of als zij verwachten dat het glad wordt. Via de weersvoorspellingen van Meteo Group Consult houdt het BAT in de gaten of er kans is op sneeuw of ijzel.

Waar kan je gratis strooizout ophalen?

Tilburgers moeten zelf hun eigen stoep schoon en ijsvrij houden. Wist je al dat je daarvoor gratis strooizout kunt ophalen? Vanaf november 2016 kun je strooizout (maximaal één zak per adres) ophalen bij: