Don Diablo in maart naar 013 met Global Dutch

Op zaterdag 14 maart vindt de eerste editie van Global Dutch plaats. De primeur is voor 013 Poppodium. Global Dutch is een nieuw danceconcept waarbij het draait om intieme DJ-shows van internationaal gerenommeerde  Nederlandse DJ’s. Headliner van deze eerste editie is Don Diablo. De voorverkoop is per direct gestart via 013.nl. Er is een gelimiteerd aantal Early Bird tickets verkrijgbaar á €12,50 (excl. servicekosten).

Global Dutch

Daar waar wereldberoemde popartiesten als de Rolling Stones en Pharrell Williams naast hun indrukwekkende concertreeksen en festivaloptredens graag – maar helaas incidenteel – een intiem en exclusief concert in een club geven, biedt Global Dutch zo’n podium voor de populaire dancestromingen. Altijd gebracht door Nederlandse dj’s die op dit moment wereldwijd de grote clubs, events en festivals op hun kop zetten. 013 Poppodium in Tilburg heeft de primeur. De line-up van de eerste Global Dutch bestaat uit Don DiabloJordy DazzRalveroKenneth G en Redondo.

Setting

Global Dutch geeft de populaire dancestromingen een vaste plek binnen het Nederlandse podium- en clubcircuit en biedt het Nederlandse publiek de kans om hun helden te zien in een intiemere setting dan op de grote events en megafestivals. Als men ze al ziet, want zo vaak draaien ze niet in Nederland. En dus is Global Dutch juist ook de avond om kennis te maken met die artiesten waarover men geregeld hoort en leest in de media.

Platform

De aandacht van Global Dutch gaat niet alleen maar uit naar de grote, bekende namen. Het is zowel een platform voor Nederlands jong talent om zich te presenteren op een professioneel podium, als ook een springplank voor een global career. Global Dutch roept talentvolle jonge Nederlandse dj/producers dan ook op zich aan te melden via de facebookpagina.

De ene keer zal Global Dutch zelf een zorgvuldig samengestelde programmering neerzetten, een andere keer kan het een labelnight, showcase of een allnighter zijn van een artiest. Waarbinnen altijd veel aandacht voor (de wensen van) de artiest. Sleutelwoorden voor de shows: intiem, intens, exclusief, persoonlijk, verrassend.