Goed nieuws! Cinecitta blijft open en 013 CIFF gaat door!

013 CIFF

Van 22 t/m 25 oktober vindt de tweede editie plaats van het 013 CIFF. Cinecitta Tilburg organiseert wederom een uniek “boutique filmfestival”, waarin 13 speelfilms uit 13 verschillende landen worden vertoond.

Cinefielen kunnen een filmische wereldreis maken, en daarnaast twee Masterclasses van de succesvolle filmmaker Martin Koolhoven bijwonen. Ook met de nieuwe maatregelen van het kabinet – verkondigd op 14 oktober – gaat het filmfestival door!

Filmfestival gaat door!

Op 14 oktober heeft het kabinet nieuwe coronamaatregelen aangekondigd. Als filmtheater mag Cinecitta openblijven. Alle filmvoorstellingen van 013 CIFF kunnen doorgaan, alsook de twee masterclasses van Martin Koolhoven. De zaalcapaciteit is gelimiteerd tot 30 personen. Helaas hebben wij ons restaurant vanaf 15 oktober moeten sluiten voor onbepaalde tijd. Wij doen ons uiterste best om onze gasten, ondanks alle beperkingen, van een ultieme filmervaring te voorzien.

Veilig naar het filmfestival

Alle zalen en ruimtes van Cinecitta zijn voorzien van een hoogwaardig ventilatiesysteem. Elke 15 minuten worden alle ruimtes schoongespoeld en wordt er verse lucht van buiten ingeblazen. Zo hopen ze de veiligheid van de gasten te waarborgen. Tijdens je bezoek vragen ze je rekening te houden met de actuele regelgeving. Naar verwachting zal het dragen van een mondkapje binnen afzienbare tijd verplicht worden gesteld in publieke ruimtes. Indien deze regel van kracht gaat, zal je ook bij Cinecitta verplicht een mondkapje moeten dragen. In de filmzaal mag je het kapje afdoen. Tenslotte vragen ze festivalbezoekers om te allen tijde 1,5 meter afstand te bewaren van andere gasten.

Over 013 CIFF

Jaarlijks worden er wereldwijd meer dan 7000 speelfilms gemaakt, waarvan de meeste films maar eenmalig op één van de duizenden filmfestivals rond de hele wereld worden vertoond. Veel van deze speelfilms sterven hierna een stille dood. Daarom vertoont 013 CIFF van 22 t/m 25 oktober, een selectie van 13 pareltjes uit 13 verschillende landen. Alle 13 films zijn de afgelopen jaren enthousiast ontvangen op een (internationaal) filmfestival, en 11 van de 13 films zijn niet eerder vertoond in Nederland of de Benelux.

Meer informatie vind je op de website van 013 CIFF.

Uitbreiding Cinecitta

Cinecitta is gehuisvest in een rijksmonument, gebouwd in 1877, en tussen 2012 en 2014 volledig gerenoveerd. Met de recente voltooiing van twee nieuwe filmzalen en een atrium, is er nu nog meer ruimte voor filmvertoningen. In totaal telt Cinecitta vijf bioscoopzalen. Cinecitta (een verwijzing naar de grote filmstudio in Rome), is daarmee een ideale filmfestivallocatie voor zowel festivalgasten als bezoekers.