Nieuws

Oberliga Nord Meister
Let op! Dit artikel is al 181 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Goed nieuws: Tilburg Trappers mag weer in eigen stadion trainen en wedstrijden spelen

IJshockeyclub Tilburg Trappers gaat als eerste sport, naast het betaald voetbal, weer officieel competitie spelen in Nederland. Vorige week kondigde de overheid een versoepeling in de coronamaatregelen voor topsporters aan, waardoor de Tilburgse club weer mag trainen en spelen in eigen hal zonder restricties. Algemeen Directeur Ruud van Baast noemt het fantastisch nieuws: “Voor het eerst in lange tijd weer een lichtpuntje!”

Eerste thuiswedstrijd

De eerste thuiswedstrijd voor Tilburg staat op vrijdag 18 december gepland. Ruud van Baast: “Vanaf deze week spelen we in zeventien dagen tijd maar liefst acht wedstrijden. Mochten we niet thuis kunnen spelen, dan zouden dat allemaal uitwedstrijden zijn geworden. Dit besluit komt dus als geroepen.”

Trainen in Duitsland

Vanwege de geldende coronamaatregelen, kon Tilburg Trappers thuis maar zeer beperkt trainen. “Nu kunnen we weer met de volledige groep trainen, waar dat tot vorige week alleen in groepjes van vier mocht,” aldus Van Baast. Omdat de Duitse Oberliga-competitie – waar Tilburg Trappers al sinds vijf jaar succesvol aan deelneemt – al op 6 november van start is gegaan, reed het team tot nu toe elke woensdag naar een ijshal in Duitsland om minstens één goede groepstraining af te kunnen werken. De wedstrijden waren tot nu toe allemaal omgezet in uitduels voor de Tilburgse club. “Voor ons is dit echt een enorm positieve ontwikkeling.”

Dubbel gevoel

Ondanks het positieve bericht heerst er binnen de club niet alleen maar euforie. De komende 5 weken ligt de jeugdopleiding volledig stil. Waar deze groep de afgelopen tijd nog mocht trainen is daar nu een streep doorheen gekomen en moeten zij wachten tot 19 januari alvorens ze weer het ijs op kunnen.

Versoepeling

Tijdens de persconferentie van premier Mark Rutte en de minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge van afgelopen 8 december, kondigde de overheid al een versoepeling van de coronamaatregelen aan voor topsporters vanaf 17 december. Zo’n 1.000 voetballers en 5.000 topsporters in andere sportcompetities mogen weer trainen en spelen zonder de geldende coronarestricties van anderhalve meter afstand houden en maximaal vier personen tegelijk. Ondanks de gisteravond aangekondigde strikte lockdown, mogen topsporten waaronder dus de Oberliga, gewoon doorgaan. Publiek is nog wel uitgesloten van de wedstrijden. Ruud van Baast: “Dankzij de succesvolle samenwerking en inzet van zowel Gemeente Tilburg, NOC*NSF als IJshockey Nederland is het voor Tilburg Trappers mogelijk om vrijdag 18 december al meteen te starten”.

De wedstrijden van Tilburg Trappers zijn overigens de volgen via een livestream. Meer informatie daarover vind je op de website.