Goed nieuws voor Tilburg! Je kan tijdelijk het eerste uur gratis parkeren in de binnenstad

Parkeren in de binnenstad wordt door een nieuw besluit van de gemeente voortaan het eerste uur gratis. Met deze nieuwe maatregel komen ze de bewoners en bezoekers van Tilburg en de nabij gelegen dorpen tegemoet. De regeling gaat vanaf 25 december in. Lees snel verder.

Mogelijk

Wethouder Rik Grashoff (GroenLinks) zegt wel dat het in eerste instantie alleen in de grote gemeentelijke parkeergarages geldt. Op andere parkeerplaatsen is dit momenteel nog niet haalbaar. Hij wijst er op dat het op de linten zoals de Besterdring en Korvelseweg al langer mogelijk is om het eerste kwartier gratis te parkeren.

Spoedoproep

Afgelopen woensdag kwamen de Tilburgse partijen VVD, D66, ONS Tilburg, Lokaal Tilburg en CDA samen om dit onderwerp te bespreken. Zij kwamen gezamenlijk met een spoedoproep voor het college om het parkeren het eerste uur gratis te maken. Deze vernieuwing moet het voor de bezoekers en inwoners van de stad toegankelijker maken om bestelling af te halen bij de winkels. De gemeente hoopt winkeliers en lokale ondernemers op deze manier een stukje tegemoet te komen tijdens de aanloop naar de feestdagen.

Wat gebeurt er na de lockdown?

Mocht de lockdown op 14 januari straks verlengt worden, dan verlengt de regel automatisch mee. De gemeente wil het kopen bij lokale ondernemers tijdens deze tijd zo makkelijk mogelijk maken. ‘We moeten het met z’n allen samen doen’.

Parkeer garages

Tilburg centrum bezit momenteel over de volgende parkeerplaatsen:

Bekijk de bovenstaande links voor alle extra informatie betreffende de verschillende garages.