Goed Soepel in de Koepel

Donderdag 24 juli vond de eerste editie van Soepel in de Koepel plaats. Een keer wat anders dan alle andere housefeesten want: Soepel in de Koepel presenteerde een line-up waar je kon dansen op eigenlijk alle muziekstijlen. De bands, de aankleding, de lekkere drankjes en natuurlijk de mooie mensen zorgde ervoor dat het een topavond werd. Tilburg.com is natuurlijk aanwezig op de vetste feestjes en pakte ook deze mee.

17:00 uur was de planning om te starten en dus zorgde wij ervoor dat we er rond die tijd zouden zijn. Echter werden de laatste puntjes op de spreekwoordelijke i gezet en gaf een van de organisatoren nog een woordje voor de rest van de organisatie. Daaruit bleek de trots op een redelijk groot evenement dat zij met zijn allen in een kleine tijd op touw hebben gezet. Daarna liepen we eventjes een rondje door de Koepelhal, de hal waar Soepel in de Koepel plaatsvond. En ja, daaruit kon je al zien dat er veel werk in had gezeten. Muren van bierkratten, veel geschilderde visuals en wat wij persoonlijk heel tof vonden: een rond podium. Zo kon je om het podium heenlopen en had je overal een goede beleving van de act die de artiesten opvoerden.

Het had sowieso een hele ongedwongen setting. Je kon dansen, maar als je daar geen zin in had kon je ook gaan chillen in zitzakken of lekker hangen aan statafels genietend van je cocktail. Enige nadeel was dat je geen hapje kon eten. Daardoor miste wij Boomshakalak Soundsystem en een deel van Flamboyant. Toen we bij Ser-v binnenkwamen merkte we al dat de sfeer er goed in zat. Boomshakalak en Flamboyant hadden het publiek goed warm gedraaid en Ser-v gooide daar wat hiphop overheen. Dit resulteerde in de eerste echte soepele bewegingen van de avond.

soepel 2

Waar wij heel benieuwd naar waren is de band Splendid. We hadden er eigenlijk geen verwachtingen van en vonden het vooral cool dat de organisatie een liveband programmeerde tussen de verschillende DJ’s. Dit pakte trouwens ook heel goed uit. Splendid kreeg onder leiding van de zanger het hele publiek mee. Op het begin heerlijk dansen en op het eind keihard van links naar rechts met de hele zaal. Je kunt stellen dat Splendid het dak eraf knalde.

splendid

Van Splendid was het een hele switch naar David Ghetto. De man die ervoor zorgde dat vooral de dames erg soepel in de heupjes werden. Daardoor moesten de mannen natuurlijk wel mee waardoor de zaal lekker stond te dansen op de lekkerste R&B nummers. Af en toe een vleugje hiphop erdoorheen en dansen maar. De zaal raakte aardig verhit en toen moesten de mannen van Puinhoop Kollektiv nog beginnen.

soepel 3

Zij zijn sowieso een festivalact die in razendsnel tempo te festivals in Nederland en zelfs België veroveren. Onlangs braken zij de mainstage van Wish af die ze mochten afsluiten. Van 20.000 man naar de gemoedelijke sfeer in de Koepelhal van Tilburg, maar waar ze ook komen gesprongen gaat er worden. En dat was ook tijdens Soepel in de Koepel het geval. Puinhoop Kollektiv draait enorm veel genres door elkaar. Nummers uit de jaren 90 tot de bangers van nu. Je merkte dat de zaal enorm veel energie had en eigenlijk rijp was voor een sit-down. Helaas kwam die er niet. Er werd gedanst en gesprongen tot de laatste seconden en het was echt jammer dat het feestje er alweer opzat.

puinhoop

Soepel in de Koepel, je was mega gezellig! Onze huisfotograaf Mylan Beekmans was natuurlijk ook aanwezig en zette de nodige mensen op de gevoelige plaat. Je vindt de foto’s helemaal onderaan in dit fotoalbum.