Goed voorbereid naar Tilburg Culinair: alles wat je moet weten

Tilburg Culinair 2019

Morgen begint het lekkerste weekend van het jaar: Tilburg Culinair. De organisatie heeft allerlei slimme vernieuwingen en verbeteringen doorgevoerd die hét culinaire feest van het jaar nóg smakelijker maken. Dit is wat je zeker moet weten om van Tilburg Culinair een smakelijk feest te maken.

Elk jaar voert de organisatie kleine verbeteringen door. Dat zit hem in kleine dingen. Wist je bijvoorbeeld dat Tilburg Culinair sinds vorig jaar helemaal overdekt is? Ook als er wat druppels vallen, sta je lekker droog. Dit jaar is de tent ook nog eens transparant zodat je toch het gevoel hebt dat je lekker buiten staat.

Food court

Ook de opzet van het culinaire plein is drastisch omgegooid. De kleine, besloten, mini-restaurantjes zijn verleden tijd. De besloten tentjes hebben plaatsgemaakt voor front cooking en een food court vibe. De open keukens nodigen uit om de chefs op hun vingers te kijken. De keukens omringen een ruim opgezet culinair plein waar alle ruimte is om van je gerechten te genieten. Het is daardoor nog makkelijker geworden om bij verschillende restaurants gerechten te halen en te delen.

Tien deelnemers

De restaurants die dit jaar deelnemen aan Tilburg Culinair zijn:

Tilburg Culinair

Pak een snack

Als je Tilburg Culinair weleens bezocht hebt, weet je dat het accent in de loop van de dag een beetje verschuift. Overdag en aan het begin van de avond ligt de nadruk op lekker eten en drinken. Naarmate het later wordt, verschuift het accent geleidelijk naar gezelligheid, ontmoeten, biertjes en wijntjes. Daarom introduceert Tilburg Culinair dit jaar de Culinaire Snack. Elk deelnemend restaurant serveert z’n eigen signature snack. In totaal heb je de keuze uit tien verschillende snacks die in prijs variëren van 2 tot 3 Troskes. De snacks zijn alleen ’s avonds verkrijgbaar. De verkoop start twee uur voor ‘sluit’.

Smakelijk entertainment

Vanzelfsprekend zorgt Tilburg Culinair ook voor het nodige entertainment. Vrijdag bijvoorbeeld, treedt next-level DJ-act Supercharged op. Zaterdag maakt Culinair het podium vrij voor aanstormend DJ-talent Calvin Rigter en de dames van Female Fusion. Zondag staat Freakin’Awesome 3 op het programma.

Openingsavond bijwonen? Dat kan!

Tilburg Culinair start donderdag 26 september met een besloten avond voor genodigden. De avond begint met een uitgebreid viergangendiner dat wordt verzorgd door alle chefs van de deelnemende restaurants. Het diner wordt gevolgd door een gezellig feest. Voor deze avond is gisteren nog een beperkt aantal VIP-kaarten in de verkoop gegaan. Wil je nog gaan? Dan moet je snel zijn. Bestellen kan hier.

Bestel je Troskes online

Geen zin om in de rij te staan? Op de site van Tilburg Culinair koop je snel, veilig en eenvoudig jouw Troskes (voor €2,80 per stuk). Ook als je op het plein staat. Vervolgens liggen de Troskes voor je klaar bij de afhaalkassa. Wel even je ID-kaart laten zien. Makkelijker wordt het niet!

Pak je agenda erbij

Genoeg redenen dus om dit weekend op het Louis Bouwmeesterplein (naast Theaters Tilburg) door te brengen. Wil jij je weekend strak plannen? Dit zijn de tijden waarop Tilburg Culinair geopend is:

  • Donderdag 26 september: Sponsoravond (op uitnodiging)
  • Vrijdag 27 september: 20.00 – 01.00 uur
  • Zaterdag 28 september: 14.00 – 01.00 uur
  • Zondag 29 september: 13.00 – 22.00 uur

Meer weten? Alle details vind je op www.tilburgculinair.nl.