Goed werk eerste in de regio met keurmerk PSO

https://goed-werk.eu/

Het bedrijf Goed werk in Tilburg heeft als eerste onderhouds- en klusbedrijf in de regio het PSO-keurmerk behaald. Goed werk is gevestigd in het voormalig missiehuis van de Fraters van Tilburg aan de Gasthuisring.

PSO staat voor Prestatieladder Socialer Ondernemen en is opgezet door Stichting PSO Nederland, in nauwe samenwerking met TNO. PSO meet hoe organisaties scoren op het gebied van duurzaam passende arbeid bieden, aan mensen met een kwetsbare arbeidspositie. Goed werk startte haar activiteiten pas begin 2015, maar wist in november al direct de hoogste trede van de prestatieladder te verwerven.

Goed werk

Goed werk fungeert als ‘ontzorger’ voor opdrachtgevers in bijvoorbeeld de klussector en in de bouw. Er wordt gewerkt volgens het al oude ‘meester – gezel’ principe. Mensen die zich willen ontwikkelen naar een betere positie op de arbeidsmarkt worden meegenomen met vakmensen en verfijnen op die manier kennis en kunde. Door deze mensen via Goed werk in te huren kan een bedrijf zijn sociale betrokkenheid tonen.

Daarnaast kan het een praktische en doelgerichte methode zijn om bij een aanbesteed project te voldoen aan de daarbij gestelde voorwaarden voor social return. Het bedrijf heeft ook een eigen werkplaats aan de Gasthuisring. Daar werken de mensen, in een meer beschermde omgeving, die nog niet helemaal klaar zijn om te werken in externe opdrachten. Door deze brugfunctie binnen Goed Werk, tussen intern en extern, kan iedereen zich op zijn eigen wijze ontwikkelen naar een kansrijkere positie op de arbeidsmarkt.

Henrietta Pigmans van Goed werk over de zeer spoedige PSO-certificering: ‘We zijn er enorm blij mee. Hiermee onderscheiden we ons nog duidelijker als jonge organisatie met de ambitie om mensen zich te laten ontwikkelen. Die ambitie en onze kwaliteit worden bevestigd door dit keurmerk.’

Meer informatie

Wil je meer weten over het bedrijf Goed Werk of wil je meer weten over het keurmerk PSO? Neem dan snel contact op met Goed Werk.