Goededoelenacties De Rooi Pannen belicht door 3FM

Op verschillende onderwijsafdelingen van scholengemeenschap De Rooi Pannen zijn leerlingen in actie gekomen voor 3FM Serious Request. Twee acties kregen zelfs publiciteit via 3FM. De meeste initiatieven waren afkomstig van leerlingen van de sector MBO Marketing/Evenementen.

Diverse klassen eerstejaars- en derdejaarsleerlingen van deze sector kregen de opdracht evenementen te organiseren ten behoeve van Serious Request. Een groepje eerstejaarsleerlingen besloot cupcakes te bakken en werd daarbij geholpen en geïnterviewd door een dj van 3FM. Een andere groep organiseerde samen met Dierenpark De Oliemeulen een evenement, waarbij kinderen met slangen op de foto konden. Dit werd gefilmd door 3FM.

De Marketing/Evenementen-leerlingen organiseerden 58 evenementen die in totaal € 14.032,35 opleverden. De diversiteit was groot; van taarten gooien op docenten en dj@school tot serious knuffelen, serious loterij en rozen verkopen. Ook een Hollandse avond bij café Bet Koolen behoorde tot de initiatieven. Leerling Sonja Witlox haalde het grootste bedrag op. Haar feest met diverse optredens bracht maar liefst €2.175,- op.

Een groepje leerlingen gaat aanstaande maandag naar het Glazen Huis in Haarlem om de cheque met het totaalbedrag persoonlijk te overhandigen.