Goedkoop eten en minder verspilling: Too Good To Go-app nu ook in Tilburg!

Too good to go

Misschien heb je er wel eens over nagedacht: wat gebeurt er met al die verse producten in restaurants/winkels als ze niet verkocht worden? Zonde om ze weg te gooien natuurlijk, maar helaas gebeurt dat nog veel te vaak! Daarom werd in januari 2016 Too Good To Go in het leven geroepen. Door middel van een app kun je (overtollig) eten kopen van restaurants, bakkerijen supermarkten etc. tegen een gereduceerde prijs. En het allerleukste is: in Tilburg kun je nu ook gebruik maken van de app

Tilburg is de eerste locatie in heel Noord-Brabant waar Too Good To Go actief is. De officiële lancering is pas op 2 oktober, maar momenteel zijn Coffee Fellows, Ekoplaza, Bakker Bart en Eetwinkel Appelsien al actief (en met succes). Uiteraard komen daar de komende weken nog meer partijen bij zoals: de CousCousBar, WAAR Tilburg en Marcia’s Taste of Peru.

Hoe werkt het?

    1. Gedurende de week bieden ondernemers een x-aantal ‘magic moxen’ aan via de app
    2. Je kunt een magic box kopen en deze aan het einde van de dag ophalen (je weet dus niet wat je krijgt)
    3. Je laat het bonnetje in de app zien, ondernemers bevestigen deze
    4. De ondernemers geven een variatie aan eten mee van wat er over is

Ook Coffee Fellows is er sinds vorige week mee aan het experimenteren. “Wij zijn er echt ontzettend blij mee,” vertellen twee werknemers. “Het gaat verspilling tegen en je merkt dat het bij consumenten ook heel populair is. Vanochtend hebben we nog een box online gezet en deze was binnen no time (lees: om 8:04 uur) verkocht.”

De voordelen

Natuurlijk brengt Too Good To Go een groot aantal voordelen met zich mee. Er is minder verspilling van voedsel: lekker eten belandt weer op het bord in plaats van in de vuilnisbak. Ondernemers maken meer omzet: zij verdienen weer iets aan eten wat anders verspild werd. Consumenten zijn bewust bezig met het verminderen van voedselverspilling en besparen daarnaast minstens 50% van de kosten. En ten slotte leren consumenten nieuwe ondernemingen kennen en andersom!

Ben je nieuwsgierig geworden? Download dan de app in de appstore. Wil je als ondernemer meer informatie ontvangen? Stuur dan een mailtje naar dit e-mailadres.