Goedkoper parkeren in centrum Tilburg met slimme app

Is er nu ook al een ‘Airbnb voor parkeerplaatsen’? Ja, zo zou je het kunnen noemen. Parkeren in het centrum van Tilburg met 25% korting op de normale tarieven kan vanaf nu via de slimme software van ParkBee. In het hartje van Tilburg kun je ‘s avonds en in het weekend gebruik maken van de 18 parkeerplaatsen van een monumentaal kantoorpand aan de Willem II-straat. Gebruikers van Parkmobile en Park-line, de twee grootste parkeerapps van Nederland, kunnen er voordelig parkeren.

ParkBee

ParkBee is begin 2016 gelanceerd in enkele grote steden in de Randstad. De oprichters stoorden zich aan de hoge parkeertarieven in de steden, terwijl parkeergarages van kantoren buiten kantoortijden vaak leeg staan. Nu vraag en aanbod eindelijk gekoppeld zijn, leidt dit direct tot een grote toeloop van klanten. Want aan lang zoeken naar een parkeerplek en hoge parkeertarieven heeft zo’n beetje elke Nederlander een hekel.

Voor de eigenaren van de parkeerplaats achter het kantoor in de Willem II-straat is het logisch om met ParkBee in zee te gaan. Zij runnen twee internetbedrijven die in het kantoor gevestigd zijn, te weten Flashpoint en PauwR. “Toen we het pand kochten hebben we al gezocht of er een dergelijke app bestond”, vertelt één van de ondernemers. “We leven in de tijd van de deeleconomie. Bezit is uit, delen is in. Na huizen, auto’s, gereedschap en boten zijn nu parkeerplaatsen aan de beurt wat ons betreft.” Voor Tilburg hebben zij in ieder geval de primeur.

Gratis parkeertegoed

Om de parkeerplaatsen onder de aandacht te brengen van bezoekers van de stad, buurtbewoners en andere binnenstadbezoekers, voert ParkBee actief campagne via onder meer direct mailings, Google en Facebook. Ook verleidt ParkBee autobezitters zich op parkbee.com aan te melden voor de nieuwsbrief door hen 10 euro gratis parkeertegoed in het vooruitzicht te stellen. Daarmee zou je al een dag gratis kunnen parkeren, want in Tilburg betaal je slechts 1,50 euro per uur, maximaal 7,50 euro per 24-uur. Zo wordt de deeleconomie een voordeeleconomie.