Goud voor Tilburgse Amber Gersjes tijdens European Cup Judo

Tijdens de European Cup voor judoka´s tot 21 jaar pakte Amber Gersjes op zaterdag 1 augustus het goud in de categorie tot 44 kilogram. Het was al het vierde EC-toernooi dat de 18-jarige judoka van Sportinstituut Ooms uit Tilburg dit jaar op haar naam schreef. 

Opgetogen

Gersjes was na afloop van het toernooi in Duitsland erg opgetogen over haar zege: “Super! Het ging echt heel goed! In de eerste ronde had een ik vrije loting omdat ik goed gerankt sta op de wereldranglijst. Ik kwam daarna in actie tegen de Turkse Yayla Tugba. Die partij had ik goed onder controle met twee yukos. In de laatste drie seconden maakte ik het af met een ippon.” In de wedstrijd daarna wachtte de Braziliaanse Rita Reis. Dit was een gelijk opgaande partij die uiteindelijk door Gersjes werd gewonnen op shidos.

Finalepartij

In de finale moest de judoka van Sportinstituut OOMS uit Tilburg het opnemen tegen de nummer 1 van de wereldranglijst: Larissa Farias uit Brazilie. “Ik was best zenuwachtig. We begonnen allebei wat stijfjes, maar na ongeveer een halve minuut gooide ik haar er met een volle ippon af met osoto! Dit was echt een superdag. Ik heb nu gewoon  vier gouden European Cup Medailles gewonnen dit jaar. Je kunt dus wel zeggen dat ik helemaal klaar ben voor het EK en WK in september en oktober,” aldus een tevreden Amber Gersjes.