Gouden Speld voor mevrouw Miek van Antwerpen

Gouden speld

Mevrouw M.G.C. (Miek) van Antwerpen-van Amelsfort ontvangt op vrijdag 20 november de Gouden Speld van de gemeente Tilburg. Zij krijgt deze gemeentelijke onderscheiding omdat zij 25 jaar lang bestuurslid is bij Kerkkoor Goirke. De uitreiking vindt plaats tijdens de viering van het Sint Caeciliafeest en het 25-jarig jubileum van mevrouw Van Antwerpen om 20 uur in Zaal de Goede Herder, Isodorusstraat 6 in Tilburg. Zij krijgt de onderscheiding uit handen van locoburgemeester Hans Kokke.

Miek van Antwerpen (77) is 25 jaar bestuurslid van het Kerkkoor Goirke. Vanaf 1990 was zij secretaris en sinds 2003 is zij vice-voorzitter. Daarnaast is zij notulist van de bestuursvergaderingen en verantwoordelijk voor het jaarverslag. In 2006 heeft zij bij het 25-jarig jubileum van het kerkkoor de Zilveren onderscheiding van de Gregoriusvereniging ontvangen. Buiten haar verdiensten bij Kerkkoor Goirke is mevrouw Van Antwerpen ook sinds 1983 lid van het Hasselts Gemengd Koor. Zij heeft bij dit koor eveneens 10 jaar de functie van secretaris bekleed.

Kerkkoor Goirke

Het Kerkkoor Goirke is ontstaan uit een fusie tussen het Gemengd Koor Veldhoven; het koor van de Theresiaparochie, en het Mannenkoor Goirke. Het telt momenteel 49 leden, verdeeld over 23 dames en 26 heren en treedt naar buiten als dameskoor, mannenkoor en gemengd koor. Het koor heeft een bestuur met 3 vrouwelijke en 2 mannelijke leden.