Grand Café Puur lanceert eigen speciaalbier

Grand Café Puur

Puur Blond, zo gaat het allereerste huisbier van het Tilburgse Grand Café Puur heten. Puur Blond staat voor lokaal: het bier is dan ook ontwikkeld in samenwerking met lokale ondernemers en ervaren brouwspecialisten. Vanaf 19 juli is het nieuwe speciaalbier verkrijgbaar bij Grand Café Puur.

De grote inspiratiebron voor ons eerste zelfgebrouwen bier? “Onze gasten!”, aldus François Valks, Food and Beverage Manager van Grand Café Puur. “Veel gasten, vooral uit het buitenland, vragen ons om bieradvies. We raden vaak één van de speciaalbieren van La Trappe aan, een lokale trots. Straks kunnen we met trots ook alles over ons eigen bier vertellen!”

Natuurlijke ingrediënten, pure smaak

Puur Blond wordt een smaakvol blond speciaalbier, van uitsluitend natuurlijke ingrediënten. Vol smaak, maar toch toegankelijk voor iedereen. Het bier heeft zoete en bittere tonen, voor complexiteit en diepgang. Door de toevoeging van onder meer koriander, krijgt de drank een subtiele citrussmaak. Lekker fris. Valks: “Hiermee gaan we ons écht onderscheiden!”

Lokaal bier

Grand Café Puur belooft pure, eerlijke gerechten. Om die reden werkt de horecagelegenheid aan de Tilburgse Heuvel samen met de beste leveranciers. Het liefst uit de regio. Ook voor het eerste eigen biertje slaat Grand Café Puur de handen ineen met lokale partners. Stadsbrouwerij 013 gaat het nieuwe speciaalbier namelijk brouwen. Sterker nog: de brouwketels draaien al op volle toeren. De uitstraling van het flesje en het ontwerp van het etiket komen uit de koker van ontwerper Tjeerd de Jong van ARC_studio.

Binnenkort te proeven

Vanaf 19 juli, niet toevallig de eerste dag van de Tilburgse Kermis, is Puur Blond verkrijgbaar bij Grand Café Puur. Het blonde bier wordt er straks geschonken in een passend eigen glas. Niet alleen in Grand Café Puur trouwens, Puur Blond komt tevens op de tap in de bar van het ibis hotel in Tilburg. Drankenspeciaalzaak T-Drinks aan de Heuvelring neemt het bier ook op in haar assortiment; daar zijn losse flesjes én een aantrekkelijke geschenkverpakking verkrijgbaar.