Nieuws

restaurant voor hotelgasten
Let op! Dit artikel is al 588 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Grand Café Puur opent restaurant voor hotelgasten

Dat is toch wel bijzonder te noemen in deze coronatijden: Grand Café Puur heeft haar deuren weer geopend! Afgelopen weekend opende het Tilburgse restaurant in Hotel Mercure voor hotelgasten. Nu denk je misschien: hé?! maar horeca zijn toch gesloten vanwege de coronacrisis? Volgens deze noodverordening geldt dat dus niet voor hotels en haar gasten.

Hoe dat zit? Onder eet- en drinkgelegenheden vallen inrichtingen waar ter plaatse wordt gegeten en gedronken, met uitzondering op plaatsen die niet voor het publiek open zijn. Denk daarbij aan bedrijfskantines, bedrijfscatering en inrichtingen in hotels ten behoeve van hotelgasten.

Je kunt dus alleen plaatsnemen in het restaurant in combinatie met een overnachting in Mercure Hotel Tilburg Centrum. Verder worden er ook zorgondersteuners opgevangen in het hotel. Door opening van het restaurant, kunnen zij aan het einde van hun zware werkdag ook genieten van een goed verzorgd diner.

Beschikbaar voor andere restaurants

En om lokale bedrijven te steunen, wordt het restaurant aangeboden ter gebruik aan collega restaurateurs. Op die manier helpt Grand Café Puur haar gasten met verschillende diners en willen ze collega’s helpen. Eigenaar Niek van den Broek roept op contact op te nemen als je interesse hebt.

Maatregelen

Om ervoor te zorgen dat de hotelgasten kunnen genieten binnen de richtlijnen van het RIVM, zijn er wel extra maatregelen getroffen in het restaurant. Zo wordt voor het serveren van de maaltijden gebruik gemaakt van de roomservice trolleys en afzettafels. Hierdoor kan er 1,5 meter afstand gehouden worden tussen medewerkers en gasten. Daarnaast dragen keuken- en bedieningsmedewerkers handschoenen en staan de tafels minstens anderhalve meter uit elkaar. Ook kunnen gasten niet direct achter elkaar plaats nemen en is het aantal zitplaatsen terug gedrongen.

Reageer op dit bericht