Gratis concert, festival, sample sales & meer: check hier de leukste uittips in het weekend van Bevrijdingsdag!

Ben jij plannen aan het maken voor het weekend van 3 t/m 5 mei in Tilburg? Wij zetten de leukste uittips weer voor je op een rijtje. Zo hoef je helemaal niets te missen. Lees snel verder!

Meerdere dagen

Magazijnverkoop en sample sale Van Zon Mode

Wil jij herenkleding, dameshandtassen of accessoires scoren met kortingen oplopend tot 70%? Reserveer dan snel je gratis tickets voor de sample sale en magazijnverkoop bij Van Zon Mode. Van 2 t/m 4 mei kun je fantastische koopjes scoren en de collectie wordt continu aangevuld. Met merken als Presly & Sun en Legend Bags is hier voor ieder wel wat wils te vinden.

Tilburg in Motion

Tilburg in Motion is een festival dat draait om dans. Het wordt van 2 t/m 4 mei georganiseerd aan de Burgemeester Brokxlaan 1000. Het festival draait om de kracht van samenkomen, ruimte maken voor ieders artistieke expressie en het vieren van authenticiteit. Het festival streeft ernaar om mensen van binnen en buiten Tilburg samen te brengen door middel van dans, beweging en kunst.

Vrijdag 3 mei

FC Dordrecht – Willem II op groot scherm bij het Koning Willem II Stadion

Willem II heeft vrijdagavond weer een kans om te promoveren. Daarvoor moeten ze gelijkspelen of winnen in Dordrecht. Het uitvak in Dordrecht is volledig uitverkocht, maar voor de thuisblijvers slaan Willem II en Bonheur Horeca Groep de handen ineen. De wedstrijd wordt op groot scherm uitgezonden en het terrein gaat om 17:00 uur open. Om het publiek alvast op te warmen, is er een dj en en zanger geregeld. De toegang is gratis.

Tuinfeest bij De Nieuwe Vorst

De lente, de zomer en de zon wordt vrijdagavond bij De Nieuwe Vorst gevierd met een tuinfeest. Verwacht chille zomervibes, performances, muziek en uiteraard heerlijke hapjes & drankjes. De entree is helemaal gratis en het tuinfeest duurt van 15:00 – 00:00 uur.

D@NSP@Z bij Stadstheater de Boemel

Ken jij de populaire maandelijkse dansavond D@NSP@Z al? Dit zinderende dansfeestje staat vrijdagavond vanaf 21:00 uur weer op het programma bij Stadstheater de Boemel in de Spoorzone. Kom gezellig dansen en een drankje doen.

Club Jam #5 bij Club SoDa

Vrijdagavond staat er een nieuwe editie van Club Jam op het programma. Iedereen is welkom om in de studio te komen experimenteren en ontdekken. Iedereen is welkom: van danser tot muzikant en van spoken word artist tot beeldend kunstenaar. Kom mee jammen of gewoon een kijkje nemen en een drankje drinken.

Tusky in de Hall of Fame

Zin in een avond furieuze punkrock? Ga dan naar een nieuwe editie van 013 op locatie. In de Hall of Fame programmeert 013 de band Tusky. Er zijn nog kaarten voor het concert te koop, dus ben er snel bij.

Zaterdag 4 mei

Dodenherdenking 2024

Geen uittip, maar wel iets heel belangrijks om te vermelden. Zaterdag is het de Nationale Dodenherdenking en dus wordt er in Tilburg ook van alles georganiseerd om verschillende groepen oorlogsslachtoffers te eren. Wil je hier meer over weten?

Cinco de Mayo bij Cap. J’s Hurricane

Het is dit weekend niet alleen Bevrijdingsdag, maar ook Cinco de Mayo. De Mexicanen vieren dan de dag waarop Mexico het Franse leger versloeg tijdens de Slag bij Puebla. Dat vieren ze bij Capt. J’s Hurricane met een avond vol salsa, reggaeton en drankacties. Zo kosten vijf Corona of Desperados €25,- en betaal je voor vier tequilashots €10,-.

Drum & Bass clubavond in de Hall of Fame

Zin in een clubavond vol Drum & Bass? Dan ben je zaterdagavond in de Hall of Fame te vinden. Clubavond ‘B-Side’ keert dan terug. Artiesten als Monty (Frankrijk), Bredren (België), Nebulate (Nederland) en vele anderen draaien een set. Er zijn nog kaarten.

Zondag 5 mei

Vlooienmarkt bij Wielerbaan Pijnenburg in de Reeshof

Vanaf 09:00 uur staat er bij Wielerbaan Pijnenburg in de Reeshof een supervlooienmarkt op het programma waar je kunt snuffelen tussen verschillende spulletjes. De entree is €3,-. Mensen van 65 jaar of ouder krijgen vijftig cent korting en kinderen onder de twaalf mogen gratis naar binnen.

XXL Vlooienmarkt bij het Koning Willem II Stadion

Honderden particuliere standhouders nemen zondag plaats rondom het Koning Willem II Stadion. Dan staat er weer een XXL-editie van de Vlooienmarkt op het programma. De Vlooienmarkt duurt van 10:00 tot 17:00 uur en de entree is €3,-.

Bevrijdingsdag-activiteiten in de LocHal

In de LocHal is tijdens Bevrijdingsdag van alles te doen. Zo wordt er om 12:30 uur een kopje nationale vrijheidssoep ingeschonken. Ook is er een vrijheidscollege door Devike Partiman, die een invloedrijke feministische stem voor politieke gelijkheid heeft. Daarna wordt er poëzie, spoken word en muziek van lokale jongeren geserveerd.

Dwarsligger Festival in de Spoorzone

Een nieuw gratis bevrijdingsfestival in de Spoorzone! Hall of Fame, LOC Brewery, Smeer’m en Stoom013 presenteren op Bevrijdingsdag tussen 13:00 – 22:00 uur het Dwarsliggers Festival. Er zijn intieme optredens van singer-songwriters, energieke shows van bands en lokaal talent krijgt de kans om zich te presenteren. Uiteraard is er genoeg te proeven qua eten en drinken.

Bevrijdingsconcert in de Piushaven

Ook dit jaar staat het Bevrijdingsconcert op het programma in de Piushaven. Het concert begint om 20:00 uur en is gratis toegankelijk. Neem plaats op de kade en geniet van de klanken van het Festivalorkest van het Zuiden en diverse solisten onder leiding van dirigent Jasper Staps. Het concert is een variatie van lichtklassieke muziek, (neder)pop en wereldmuziek.

Meer evenementen?

Benieuwd naar wat er nog meer te doen is? Neem dan zeker ook even een kijkje in onze uit-agenda!