Gratis informele concerten in Concertzaal Tilburg

Casual Classics, heten de concerten. Een succesvol concept van Muziekgebouw Eindhoven, dat dit concertseizoen voor het eerst ook in Concertzaal Tilburg gaat plaats vinden. De onderkop Klassiek in spijkerbroek, verwijst naar een klassiek concert in informele sfeer. Komend seizoen zijn er drie Casual Classics concerten in Concertzaal Tilburg, waarvan de eerste plaatsvindt op zaterdagavond 11 oktober. De gratis concerten zijn een laagdrempelige en gezellige manier om kennis te maken met live klassieke muziek in een van de mooiste concertzalen in het land.

In het eerste Casual Classics concert klinkt muziek van de orkesten van de conservatoria van Tilburg, Maastricht en Brussel. Op het programma staan twee grote symfonische werken, waarin flink kan worden uitgepakt. Als eerste Romeo and Juliet van Prokofjev, muziek die vast bekend in de oren klinkt, o.a. vanwege een parfumreclame. Maar ook het veelzijdige en indrukwekkende Petrouchka van Stravinsky. Het programma duurt een uur en tijdens het concert zijn de bars open en kan het publiek de zaal in- en uitlopen. Na afloop draait er een dj in de foyer voor iedereen die wil naborrelen.

Verkoopinformatie
Casual Classics vindt plaats op zaterdag 11 oktober vanaf 21:00 uur.  De toegang is gratis, graag wel vooraf reserveren. De gratis tickets zijn vanaf 1 september verkrijgbaar via www.theaterstilburg.nl, telefonisch via 013 543 22 20 en aan de balie van Theaters Tilburg.