Gratis kinderlunch voor 200 kinderen

'Lezen wat de poT schaft' thema van grootste lunch op dinsdag 27 oktober. Wormen met mayo, valse taarten, spaghetti met pepersaus……

Het is nog maar de vraag 'wat de pot schaft' bij Stichting Tilburg 2009. In het kader van de 200e verjaardag van de stad worden alle kinderen van 10 tot en met 12 jaar uitgenodigd voor een wel heel speciale lunch.

Guus Meeuwis uit 't zicht
Op dinsdag 27 oktober zijn de tegels van Guus, Jan, Fleur en alle andere beroemde Tilburgers bij hoge uitzondering niet zichtbaar. De Alexanderstraat oftewel de Walk of Fame Tilburg 2009, is die dag het domein van 200 hongerige kinderen aan wie de gratis lunch wordt geserveerd. De culinaire verrassing staat geheel in het teken van het Tilburgse kinderboek 'Lezen wat de poT schaft'.

Vreemde verhalen en vreemde recepten
De koks bereiden vreemde, maar uiteraard erg smakelijke gerechten die gebaseerd zijn op verhalen uit het boek. Wat precies, is nog geheim. De link met het boek wordt vanzelf duidelijk want het verhaal waarop een gerecht is gebaseerd, wordt voorgelezen. En wie kan dat beter dan de auteur zelf? Daarom komt onder meer Jolanda Horsten, een van de initiatiefneemsters van het unieke kinderboek, haar bijdrage aan het boek op geanimeerde wijze voorlezen. 

Alle kinderen van 10 tot en met 12 jaar zijn van harte welkom. Inschrijving kan via de website www.tilburg2009.nl/etenwatdepotschaft en geschiedt op volgorde van aanmelding. Op de site is ook meer informatie te vinden over de kinderlunch.