Gratis museumbezoek cadeau aan alle Tilburgers

Gratis toegang op 12 en 13 december.

2009 is een feestelijk kroonjaar voor Tilburg en december is cadeautjesmaand bij uitstek. Daarom biedt Natuurmuseum Brabant Tilburg ter afsluiting van dit feestjaar graag een cadeautje aan: in het weekend van 12 en 13 december mag iedereen gratis naar binnen. Ontdek de natuur tussen het winkelen door, doe de kerstspeurtocht met het hele gezin of bekijk op uw gemak de prachtige poollandschappen van Wim van Passel.

Ter afsluiting van een prachtig feestjaar zet Natuurmuseum Brabant de deuren wagenwijd open voor alle bezoekers. In het museum is altijd wat te beleven voor jong en oud: terugkruipen in de baarmoeder of meefietsen met dieren kan in de vaste tentoonstelling *De Reis*, genieten van alles wat de Brabantse natuur te bieden heeft in *Brabant in de Ban van Buiten* of de vogelkennis testen in de Vogelencyclopedie.

De tijdelijke tentoonstelling *Kraaienbende* (nog tot en met 10 januari) laat zien dat de familie Kraai allesbehalve zwart is en nog slim bovendien. En onze nieuwste tentoonstelling *IJzige Schoonheid* tenslotte neemt u mee naar de adembenemende poollandschappen van natuurfotograaf en poolreiziger Wim van Passel. U komt ogen en oren tekort!

Kerst!
Na het vertrek van Sinterklaas is het museum helemaal in kerstsfeer. In d*e speciale kerstspeurtocht (start 8 december) ontdekken kinderen en begeleiders wat een maretak, een heksenbal en een 2000 jaar oude Romeinse olielamp met Kerstmis te maken hebben. En waarom wij eigenlijk glimmende kerstballen in de kerstboom hangen. Nieuwsgierig geworden? Kom langs op 12 of 13 december!*

Voor extra activiteiten in dat weekend of voor meer informatie over het museum:  www.natuurmuseumbrabant.nl

Aanvullende informatie

Natuurmuseum Brabant is te vinden aan de Spoorlaan 434 in Tilburg, schuin rechts tegenover het station van Tilburg. In het weekend van 12 en 13 december is het museum beide dagen van 12.00 tot 17.00 uur geopend. Voor meer informatie zie www.natuurmuseumbrabant.nl of belt u 013 5353935.