Gratis uitjes in Tilburg

Een dagje uit wordt steeds duurder, zeker als je met het hele gezin wat leuks wil gaan doen. Maar voor een leuk uitje in Tilburg hoef je helemaal niet veel kwijt te zijn! Wij hebben een aantal tips voor gratis en goedkope uitjes in Tilburg voor je op een rij gezet.

Dit artikel is een bijdrage van Pricewise

Geniet van de zon in het park

Neem een kleedje mee, pak een lekkere picknickmand in, vergeet je boek en zonnebrand niet en je hebt de ingrediënten voor een heerlijke ontspannen dag. Ook kun je gezellig met vrienden en familie afspreken in het park en iedereen wat lekkers klaar laten maken. Dit scheelt je weer in de kosten! Er zijn genoeg mooie parken in Tilburg, van het Zomerpark tot het Reeshofpark en het Leijpark tot het Spoorpark.

Voorjestek

Voorjestek is een leuk initiatief van de mensen achter de brommerbios, die helaas al even niet meer door Tilburg zoeft. Inwoners van Tilburg worden aangespoord om stekjes voor hun eigen stekje te zetten, die je mee naar huis mag nemen. Maak een mooie wandeling door Tilburg en ga op zoek naar de stekjes. Ook worden er af en toe gelukspakketjes uitgedeeld in de stad. Dit groene en duurzame initiatief heeft als doel om mensen te verrassen met een spontaan geluksmomentje! Word jij geïnspireerd om groener te gaan leven? Maak dan wat tijd vrij voor energie vergelijken en kies voor de groenste aanbieder om je steentje bij te dragen!

Streetart bewonderen

Er hangt een hoop kunst in de straten van Tilburg. Door goed om je heen te kijken valt je veel moois op. De Vlaamse gaai aan de Burgemeester Brokxlaan heb je vast al eens gespot, maar wat dacht je van de gave muurschilderingen van Vincent van Gogh aan de Korvelseweg en de reusachtige schildering voor Jantje Beton in de Puccinistraat? Er valt nog veel meer te ontdekken. Neem je camera mee en schiet voor iedere muurschildering een insta-waardige foto als leuke herinnering aan je dagje uit.

Kinderboerderij Maria Goretti

De kinderboerderij Maria Goretti is nog even gesloten in verband met het coronavirus, maar de kans is groot dat deze binnenkort weer de deuren opent. De kinderboerderij ligt middenin de wijk Theresia. Hier knuffelen de kinderen met de geiten en konijnen, kunnen ze lekker een balletje trappen, klimmen en klauteren in de speeltoestellen en nog veel meer.

Op dinsdagochtend naar de bios

Dit uitje kost je wel wat geld, maar een stuk minder dan normaal! Bij Pathé bioscopen ontvang je namelijk korting als je voor 12.00 uur naar de film gaat. Op dinsdag krijg je zelfs 50 procent korting en ben je €5,- kwijt voor een kaartje in plaats van €10,-. Op andere dagen kost een ochtendkaartje €7,50.

Meer inspiratie opdoen? Dit zijn 7 leuke (buurt)speeltuintjes in Tilburg.