Gratis zomerschool voor peuters in Tilburg

De zomervakantie komt er weer aan! En dat betekent dat de voorbereidingen voor de zomerschool in volle gang zijn. Ook dit jaar organiseren diverse locaties van Xpect013 gratis zomerschool voor de peuters die wel een extra steuntje in de rug kunnen gebruiken. Twee weken lang extra spelen, leren en plezier maken tijdens de zomervakantie.

Zomerschool

De zomerschool is bedoeld om de ontwikkeling van de peuters die extra ondersteuning nodig hebben niet stil te laten vallen in de zomervakantie. Zes weken is namelijk best lang, zeker voor een peuter! De zomerschool bestaat uit een leuk zomers programma met allerlei activiteiten zoals buitenspelen, muziek maken, knutselen en samen lezen. De zomerschool staat niet alleen voor plezier, de nadruk zal ook liggen op kwaliteit en inhoudelijke verrijking.

Dit jaar staat het thema ‘strand’ centraal. Tijdens de zomerschool laten ze de peuters kennis maken met het strand en worden allerlei activiteiten ondernomen in dit thema, waarbij er gebruik gemaakt wordt van bijvoorbeeld zand, water en schepjes. Natuurlijk wordt er ook gedacht aan de ouders en geeft de zomerschool leuke en leerzame materialen mee voor thuis. Een sensorische activiteit waarmee de peuters verder kunnen met wat zij in de opvang aangeboden krijgen en de ontwikkeling ook thuis verder gestimuleerd wordt.

Meer informatie

De verschillende kinderopvanglocaties in de wijken Zuid, Noord, West, Oud-Noord en Reeshof zullen twee weken voor twee dagdelen per week gratis extra opvang bieden aan peuters waarvan Xpect013 de ontwikkeling extra wil stimuleren. Ouders waarvan de peuters in aanmerking komen hebben inmiddels een uitnodiging ontvangen voor de zomerschool.