GroenRijk Tilburg investeert in duurzaamheid: 568 zonnepanelen, een klimaatplein en regentonnenactie

Groenrijk Tilburg

Dat groen en natuur op de eerst plaats staan bij GroenRijk, dat wisten we al. Maar het tuincentrum heeft de afgelopen maanden stappen ondernomen om nóg duurzamer te worden. Zo hebben ze 568 zonnepanelen op het dak geplaatst, strijdt GroenRijk voor een watervriendelijke tuin met de regentonnenactie én hebben ze een speciaal klimaatplein in het tuincentrum geplaatst.

Volledig zelfvoorzienend

De eerste helft van 2020 is er hard gewerkt aan het dak van GroenRijk Tilburg, door het aanbrengen van maar liefst 568 zonnepanelen. Deze panelen hebben samen een opbrengst van 181760 WP. Hiermee is het tuincentrum volledig zelfvoorzienend geworden in energie! Met deze investering verlagen ze ook de CO2-uitstoot van het tuincentrum. Voortaan is er dus Groene stroom bij GroenRijk Tilburg.

Ben je benieuwd hoe de 568 zonnepanelen op het dak eruit zien? Kijk dan mee naar het filmpje hieronder.

Regentonnenactie

Maar ook op andere gebieden blijft GroenRijk inzetten op een groene toekomst. Zo hebben ze samen met Stichting Op Groene Voet de regentonnenactie #1000blauwetuinen uitgevoerd. Dit bleek zo’n succesvol project, dat GroenRijk het de komende tijd gaat doorzetten. Regentonnen hebben namelijk super veel voordelen. Jaarlijks valt er zo’n 70 tot 90 cm regenwater, waar we met een regenton optimaal gebruik van kunnen maken. Want:

  • Regenwater is heel gezond voor jouw planten (het bevat nauwelijks kalk);
  • Door regenwater te gebruiken voor planten, bespaar je veel drinkwater;
  • Dit bespaart ook veel geld;
  • Regenwater is heel schoon en ook geschikt voor het wassen van je auto of als drinkwater voor huisdieren.

Wil je hier meer informatie over, zelf meedoen en een regenton bestellen? Bekijk dan even deze pagina. Ook leuk om te weten, deze zomer mogen wij een Elho regenton weggeven van GroenRijk Tilburg.

Klimaatplein

Ten slotte nog iets nieuws bij GroenRijk: het klimaatplein. Wil je informatie of inspiratie opdoen over het vergroenen van je (voor)tuin of huis? Loop dan eens langs het klimaatplein op de buitenafdeling. Hier vind je alle informatie die je nodig hebt om jouw (tuin)project groener, duurzamer en milieubewuster te maken.