Groep 7 en 8 van basisschool de Borne viert afscheid met pyjamaparty bij Ibis

Voor veel kinderen uit groep 8 zijn de laatste maanden voor de zomervakantie hét hoogtepunt uit hun basisschooltijd. De herinnering aan het schoolkamp van groep 8 is voor iedereen een blijvende. Helaas kon dit kamp voor veel scholen niet doorgaan vanwege het coronavirus.

Basisschool de Borne wist toch een passend alternatief te regelen. Samen met ibis Tilburg bundelden zij de krachten en kreeg unit 4, de kinderen van groep 7 en 8, toch nog “een afscheid in stijl”.

Een overnachting in een hotel

Niet op schoolkamp zoals ieder jaar, maar een overnachting in ibis Tilburg. Die verrassing stond unit 4 van basisschool de Borne op donderdag 2 juli te wachten. Toen hotelmanager Bram Kuijpers, vernam dat unit 4 van zijn oude school niet op kamp kon, werd er direct contact gezocht met Norman de Langen, waarnemend directeur van basisschool de Borne.

“Wij proberen onze gasten een blijvende herinnering te geven”, zegt Bram Kuijpers. “Die blijvende herinnering aan unit 4 zou voor ieder kind het schoolkamp en de musical moeten zijn. Dat was nu niet mogelijk voor de buurtkinderen van de Borne door corona. We zijn blij dat we hen een alternatief aan hebben kunnen bieden door een pyjamaparty bij ibis Tilburg te organiseren. We zijn enorm trots en blij om weer een vol hotel te hebben, maar dan met kinderen.”

Lokaal verbonden

De organisatie van zo’n activiteit in het hotel is iets wat goed bij het hotel past. Bram: “ibis fungeert niet alleen als plek voor hotelgasten. Wij zijn er ook voor de Tilburgers en de Blaak. Menig vereniging is dan ook thuis bij ibis Tilburg. Wij geloven in lokale samenwerkingen en elkaar verder helpen. Zo organiseerden we in april een drive thru foodtruck festival om mensen uit de evenementenbranche te helpen en zijn we nu druk bezig met het BBQ Terras waarin samenwerkingen worden gezocht om lokale ondernemers te ondersteunen.”

Een herinnering voor het leven

Norman: “We hebben het geluk dat ibis en de hotelmanager van ibis, Bram Kuijpers, zo betrokken zijn geweest. Bram en ik zijn beide actief in de Blaak en de KVW. Samen hebben we dit alsnog kunnen realiseren voor onze kinderen. De blijvende herinnering aan ibis zal er voor hen voor altijd blijven. Het was echt super om dit mee te mogen maken.” Een ervaring die onze kinderen nooit meer gaan vergeten.