Groepsexpositie ‘portretten’

Werken van: Ron Amir, Elmer de Gruijl en Heidi Wulms

Expositieduur: 17 juli tot en met 4 september 2011

Gedurende de zomer toont galerie Kap Pur in Tilburg een bijzondere groep kunstenaars. Ieder met een eigen stijl en idee, maar allen bezig met de zelfkant van de maatschappij. Werken van Heidi Wulms, Elmer de Gruijl en Ron Amir zijn te zien van 17 juli tot en met 4 september
2011 in de groepsexpositie Portretten. Werken van deze kunstenaars zijn reeds aangekocht door verschillende privé- en bedrijfscollectioneurs.

In het werk van Heidi Wulms (1968, Tilburg) staat voornamelijk de mens centraal. Zij toont personen (met name vrouwen) die een bepaalde emotie beleven op zeer kwetsbare momenten. Door het toevoegen van een bepaalde symboliek of een titel wordt het geheel uit zijn context gehaald. Hierdoor ontstaat er weer een nieuwe situatie, welke voornamelijk wordt bepaald door de toeschouwer zelf en door zijn of haar (culturele) beeldvorming.

Elmer de Gruijl (1979, Utrecht) heeft een obsessie met karakters die zich verlaten voelen in de massa. Zijn portretten tonen mensen in hun eigen omgeving, maar toch zien deze personen er ongemakkelijk en bedremmeld uit. Voelen ze zich niet op hun gemak? Gaan ze iets doen wat niet mag? Deze spanning weet deze kunstenaar fantastisch over te brengen. Het werk noopt tot onderzoek naar wat er werkelijk schuilt achter de façade van het leven.

De Israëlische kunstenaar Ron Amir (1975) heeft een lange weg bewandeld om zijn talenten te ontwikkelen. Hij is opgegroeid in een cultuur waar het eeuwen verboden is geweest religieuze verhalen te verbeelden. Toch ontwikkelde hij een fascinatie voor werken van meesters als Michelangelo, Bosch en Caravaggio. Naast zijn monumentale schilderijen en tekeningen, is Ron onlangs begonnen met een serie kleine olieverf portretten. Het boeiende resultaat wordt voor het eerst getoond bij galerie Kap Pur aan de Korvelseweg 151 te Tilburg. 
Meer informatie: www.kappur.com