Groot terras, veel speciaalbier en koken op open vuur: Rosalie geopend aan de Korte Heuvel

Rosalie Tilburg

De Korte Heuvel heeft er weer een prachtige horecaparel bij. In het pand waar voorheen Miss Bien Chanternel zat, heeft na een maandenlange verbouwing Rosalie de deuren geopend. Bij dit eigentijdse café met keuken kun je terecht voor een heerlijke lunch, borrel en uiteraard ook diner. Wij namen alvast een kijkje.

Het pand heeft een flinke metamorfose ondergaan en doet dan ook in niks meer denken aan haar voorganger. Wat opvalt als je de zaak binnenkomt is het moderne en frisse interieur. Blikvanger is de uitgestrekte bar waar meerdere bieren worden getapt en ook diverse hammen worden gepresenteerd voor de lekkerste charcuterie planken.

Iets verder in de zaak worden op open vuur de lekkerste gerechten bereid. Van bavette tot ossenhaas en van meerdere vegetarische gerechten tot dagverse vis. Ook heeft Rosalie verschillende verrassingsmenu’s waarmee de chefs je meenemen op barbecue avontuur.

Rosalie Tilburg

Ruim 50 verschillende bieren, (natuur)wijn en veel meer

Rosalie is een ‘Untappd Venue’ en dat betekent dat je er terecht kunt voor de beste speciaalbieren. Ze hebben een elf verschillende tapbieren en ook tientallen bieren op fles en blik. Regelmatig worden er nieuwe craftbeers van de beste brouwerijen toegevoegd aan het aanbod. Momenteel bestaat het speciaalbier aanbod uit ruim vijftig verschillende bieren. Dat wordt later verder uitgebreid. Ook heeft Rosalie een gevarieerd aanbod in (natuur)wijnen.

Groot terras en twee verdiepingen binnen

Rosalie biedt binnen plek aan zo’n zestig tot zeventig mensen op de begane grond. Op de tweede verdieping vind je een borrelruimte die uitermate geschikt is voor borrels voor besloten groepen vanaf vijftien personen. In deze ruimte vind je ook een aparte bar en toiletten.

Het terras – dat op het hoekje richting Poppodium 013 is gelegen – is een echte blikvanger geworden. Je vindt er meerdere bierbanken en gezellige tafeltjes waar je middagen en avonden vol kunt borrelen. Het terras wordt grotendeels overdekt en verwarmd wat ervoor zorgt dat het ook in de winter goed vertoeven is.

Rosalie Tilburg

Uitgebreide menukaart

Rosalie heeft een uitgebreide borrel-, lunch- en dinerkaart. De keukenbrigade wil haar gasten vooral verrassen met heerlijke gerechten. Wat je allemaal op de menukaart tegenkomt? Van jerk chickenwings tot oesterzwambitterballen en van visconserven tot oesters bij de borrel. De focus ligt zoals gezegd op het koken op open vuur. Zo hebben ze octopus van de grill, longhaas, ribeye, eendenborst, pulled paddenstoel, verse kabeljauw en veel meer.

Bekende gezichten aan het roer

Aan het roer van Rosalie staan Bud Stubbe en Bart Kolen. Bud kun je kennen van zaken als Happy Italy en Doloris en Bart Kolen is mede-eigenaar van Cookaholics: een culinaire cateraar die onder andere mede verantwoordelijk is voor de keuken van bijvoorbeeld Doloris. Achter de schermen werkt John Mouthaan aan de marketing van de gloednieuwe zaak.

Bud is de kastelein en verantwoordelijk voor de voorkant van de zaak. Bart stuurt samen met Thom Hehemann de keuken aan. Thom kun je onder andere kennen van Pieterboys: een concept dat vaker kookt op open vuur. Ook hielp Thom een tijdje mee bij Don’s Noodle Shop.

Versterking gezocht

Bud en Bart zijn nog op zoek naar versterking. Zo zoeken ze een floormanager, medewerkers in de bediening en ook afwassers. Iets voor jou? Loop vooral even binnen bij de gloednieuwe zaak of stuur een mailtje naar info@rosalie-tilburg.nl.

Meer informatie

Wil je meer weten over deze zaak? Bekijk dan snel de website van Rosalie. Hier kun je ook je reservering plaatsen. Op de hoogte blijven van actuele ontwikkelingen rondom Rosalie? Volg ze dan vooral op Facebook en Instagram.