Grootse Obstacle Run volgende maand in Tilburgs Stadsbos

Obstacle Run

Op zaterdag 1 en zondag 2 juli, kun je in Stadsbos013 meedoen aan een Obstacle Run. Deze sport , ook wel ‘obstakelloop’ of ‘modderloop’ genoemd, is momenteel de snelst groeiende ter wereld. Zowel gevorderden als beginners zijn welkom. Daarnaast wordt in dezelfde arena het kampioenschap ‘Sterkste man van Nederland’ georganiseerd. Een deel van de opbrengst gaat naar de stichting ‘Spieren voor Spieren’.

Route door Stadsbos013 en terrein Landgoed De Groene Kamer

De route van deze Obstacle run loopt vanuit Landgoed De Groene Kamer, langs de Oude Leij en strekt tot het Bels Lijntje. Deelnemers komen op plekken die normaal niet voor publiek toegankelijk zijn, waardoor dit evenement een unieke kennismaking met de stadsnatuur is. Het Highland Edition plein is ingericht op het terrein van Landgoed De Groene Kamer, een landgoed nieuwe stijl in ontwikkeling.

Meer dan 30 hindernissen in Schotse sferen

Stadsbos013 is een natuurontwikkelingsgebied in het zuidwesten van Tilburg en kenmerkt zich door weilanden, bossen en natuurschoon. Meer dan 30 speciaal voor Obstacle World ontwikkelde hindernissen, waaronder klimwanden, tijgerbanen en modderpoelen, worden tijdens de obstakelrun verspreid over 12 kilometer door dit gebied opgesteld. Op het terrein van Outrex is zelfs een spannende speliobox aanwezig. En dat alles geheel in Schotse sferen, waardoor onze lowlands zich voor één weekend transformeren tot ruige highlands.

Voor volwassenen wordt een parcours van 6 of 12 kilometer aangelegd en voor gezinnen en kinderen vanaf 5 jaar is er een route van 3 of 6 kilometer. Ongeveer elke 400 meter zullen de deelnemers een hindernis moeten overwinnen. “Hierdoor is Obstacle World ideaal voor zowel de geoefende sporter als voor sportverenigingen, families en vriend(inn)engroepen”, vertelt organisator Sander van Nieuwenhuijzen.

It’s not a race, it is a challenge

Obstacle World – The Highland Edition biedt voor iedereen, ongeacht het niveau, een uitdaging. Je kunt kiezen voor afstanden van 6 tot en met 30 kilometer en je kunt het parcours heel snel of juist geheel in je eigen tempo afleggen. Bovendien kun je een obstakel in je eentje, of als team bedwingen.

Sander van Nieuwenhuijzen, initiatiefnemer van Obstacle World: “Het draait vooral om saamhorigheid, vandaar het thema dat wij aan deze ‘Highland Edition’ hebben gekoppeld: ‘Be rough, be tough, be a clan’s man’. Uiteindelijk gaat het erom dat iedereen het naar zijn heeft en een prachtige dag beleeft in de natuur.” Zowel bezoeker als deelnemer zal direct de Schotse sferen

ervaren, onder meer door een gezamenlijke warming-up bij elke start, de opzwepende muziek en het Schotse thema, dat we zowel op het parcours als in de Game Arena doorvoeren.”

Family challenge

Op zondag 2 juli staat de Family Challenge op het programma: een parcours van 3 of 6 kilometer dat speciaal is ingericht voor het hele gezin. Volwassenen en kinderen vanaf 5 jaar kunnen zich laten schminken in de gevechtskleuren van hun clan en samen met hun (groot)ouders het gevecht met de hindernissen aangaan. Ook kan er gereden worden op Shetland pony’s en wordt er gezorgd voor de inwendige mens.

Koop hier je tickets voor dit evenement.

Sterkste man van Nederland

Gelijktijdig met de Obstacle Run wordt het Nederlands kampioenschap ‘Highland Games’ georganiseerd. Geheel volgens de Schotse tradities zullen stoere mannen in traditionele kledij hun krachten meten bij het steenstoten, hamerslingeren en boomstam-over-de-kop-gooien. Onder andere zal Wout Zijlstra, bekend als Nederlands’ sterkste man, hier zijn opwachting maken.