Grootste Fairtrade koek ter wereld voor Gemeente Tilburg

Op maandag 2 november zal de firma Hoppe de grootste fairtrade koek ter wereld aanbieden aan wethouder Paul Huijgen. De koek wordt ’s ochtends gebakken door leerlingen van de bakkersopleiding van het Midden-Brabant College aan de Gerschwinstraat 10, te Tilburg.

De Stichting Max Havelaar organiseert van 29 oktober tot 7 november voor het derde achtereenvolgende jaar haar Fairtrade week. Een week lang volop activiteiten om de aandacht te vestigen op de eerlijke producten met het Max Havelaar Keurmerk.

Max Havelaar, het Keurmerk voor Fairtrade, levert boerenorganisaties de economische middelen die nodig zijn om vooruit te komen. Zo ontvangen zij voor deze producten altijd
tenminste de vastgestelde minimumprijs en een extra ontwikkelingspremie. De boeren bepalen samen hoe ze deze besteden.

Hoppe, producent van het Fairtrade Koffiekoekje, organiseert een workshop op het Midden Brabant College. Leerlingen van de bakkersopleiding bakken tijdens deze workshop op maandag 2 november ’s-ochtends een fairtrade koek van circa 100 bij 60 cm. Deze koek zal rond kwart voor twaalf aangeboden worden aan wethouder Paul Huijgen van de Gemeente Tilburg. Naast deze koek voor wethouder Paul Huijgen en de gemeente zal er door de leerlingen van het Midden-Brabant College ook Fairtrade koek worden uitgedeeld aan de bewoners van zorgcentrum de Heikant. 

Ook de Fairtrade SRV wagen die helemaal vol zit met producten met het Max Havelaar Keurmerk zal op 2 november aanwezig zijn op het Midden Brabant College.

Deze activiteit wordt georganiseerd door Hoppe, Stichting Max Havelaar, Midden-Brabant College en Werkgroep Fairtrade Gemeente Tilburg.