Grootste kindercarnavalslied van Nederland nu online

kindercarnavalslied

De clip voor het grootste kindercarnavalslied van Nederland staat online. ‘Dansen in Kruikenstad’ is een nieuw nummer dat tijdens carnaval 2017 een primeur beleeft. De videoclip is te vinden op www.tjeuke.nl en www.kruikenstad.nl .

Op vrijdag 24 februari om 11.11 uur trappen de Tilburgse kinderen van 22 basisscholen het carnavalsseizoen af met ‘Dansen in Kruikenstad’. Gelijktijdig zingen én dansen de basisschoolleerlingen mee met dit nieuwe carnavalsnummer. De Prins en Adjudant, Raad van Elf, de dansgroep en Tjeuke zijn hierbij aanwezig.

Clip kindercarnavalslied

Rob Janssen produceerde de videoclip in Tilburg. ‘Dansen in Kruikenstad’ werd geschreven door Dennis van der Vleuten. Ariste Alosery bedacht de bijbehorende dans en studeerde deze met de Tilburgse Dans- en Balletschool Show’em Dans in. Twee Tilburgse kinderen, Eva Groenen (14) en Thijmen Staps (11), zingen en rappen in het nummer.

Educatie

Organisator van ‘Dansen in Kruikenstad’ is de Commissie Educatie van de Tilburgse Carnavalsstichting. “We hopen zo het culturele erfgoed van carnaval op een moderne manier nog breder te verspreiden onder de jeugd in Tilburg. Met de clip, de instructievideo en de tekst online, kunnen kinderen alvast oefenen voor de grote manifestatie op 24 februari.”

Alles over carnaval in Tilburg

Bekijk hier het laatste nieuws, de leukste evenementen, de beste acties, gekste foto’s en lekkerste menu’s van carnaval in Tilburg:

carnaval tilburg