Grootste snackfabriek van Europa opent haar deuren tijdens open dag: ‘We willen zo’n veertig nieuwe collega’s aannemen!’

Foto: Jules van Iperen

Van Geloven uit Tilburg is de grootste snackfabriek van Europa. In de fabriek op industrieterrein Kraaiven rollen dagelijks tienduizenden snacks van bekende merken zoals Mora en Van Dobben van de band. Het bedrijf groeit zo ontzettend hard, dat ze op zoek zijn naar ruim 40 nieuwe collega’s. Benieuwd wat Van Geloven allemaal te bieden heeft? Op vrijdag 29 april opent het Tilburgse bedrijf van 09:00 – 21:00 uur de deuren tijdens de open dag. Wij praten hierover met Ruben de Bruijn, hij is verantwoordelijk voor de zoektocht naar deze nieuwe collega’s.

Ruben vindt het belangrijk om een kijkje in de keuken te geven. Op die manier wil hij de naamsbekendheid van Van Geloven als werkgever vergroten en hopelijk een hoop nieuwe collega’s aannemen. “De arbeidsmarkt is heel krap. De tijden zijn dan ook veranderd. Ik denk dat het goed is dat we laten zien wat we doen. Op zo’n open dag kunnen mensen zelf een kijkje komen nemen en bekijken of Van Geloven bij ze past. What you see, is what you get!

Tijdens de open dag krijg je een rondleiding in de fabriek, kun je in gesprek met recruiters en ontmoet je eventuele toekomstige collega’s. Natuurlijk valt er ook wat te snacken. “Uiteraard mag je ook iemand meenemen. Het wordt een gezellig laagdrempelig evenement en als het iets voor je is, loop je misschien wel met een aanbod voor een nieuwe baan de deur uit. Uiteindelijk is het doel van de open dag om te laten zien dat Van Geloven een prachtig bedrijf is om voor te werken.”

‘Je draagt bij aan een gezelligheidsmomentje van iemand anders’

In de snackfabriek van Van Geloven in Tilburg zijn zo’n 400 mensen in dienst. Maar daar hoopt Ruben er snel nog veel aan toe te voegen. “We zoeken met name productiemedewerkers, operators en monteurs. We groeien ontzettend snel en hopen de komende tijd zo’n veertig nieuwe collega’s aan te nemen.”

Wat je van het bedrijf mag verwachten? Een prettige werkomgeving met goede arbeidsvoorwaarden. Voor je beeldvorming: als operator verdien je bij Van Geloven al snel tussen de €2700,- en €3200,-. “Ik denk dat er heel veel mensen zijn die in andere branches voor veel minder salaris werken en helemaal niet weten dat wij zulke mooie salarissen betalen! Ook voor hen zou het interessant zijn om naar de open dag te komen en te bekijken of een overstap naar ons een goede keuze is.”

Maar dat is niet de belangrijkste reden om bij Van Geloven te komen werken, vindt Ruben. “We werken hier voor prachtige merken. Denk aan Mora, kroketterij De Bourgondiër en Van Dobben. Dat zijn merken die iedereen kent. Als je straks in de supermarkt loopt of bij de snackbar iets lekkers bestelt, zie je daar de producten die je hier zelf kunt gaan maken. Dat roept toch wel een bepaald gevoel van trots op. Een snackmomentje relateren veel mensen aan gezelligheid. De frietmaaltijd met je gezin of een bittergarnituur op een zonnige terrasdag bijvoorbeeld. Daar draag jij als je hier werkt letterlijk aan bij. Sterker nog: als wij geen productie draaien, heeft de wereld geen snacks. Zo simpel is het!”

Ook op lange termijn is Van Geloven een fijne werkgever om voor te werken. “We hebben hier genoeg doorgroeimogelijkheden. We hebben al genoeg voorbeelden van operators die uiteindelijk zijn doorgegroeid tot voorman, teamleider of zelfs fabrieksmanager. En aan de oud gedienden die hier werken, kun je het beste vragen of het hier voor een langere periode leuk is. We vieren namelijk best regelmatig 12,5-, 25- of 40-jarige jubileums.”

‘We willen de nieuwe generatie aan ons binden’

Ruben heeft als uitdaging om Van Geloven als werkgever beter bekend te maken in de regio. “De generatie boven de veertig jaar kent Van Geloven wel. Zeker hier in Tilburg. Maar het is aan ons om ook de jongere doelgroep te bereiken. Zij hebben andere wensen, behoeften en eisen.”

Als voorbeeld noemt Ruben het thema duurzaamheid. “Dat vinden jongeren steeds belangrijker. Maar wij als organisatie ook. We hebben het streven om in 2025 voor vijftig procent vleesvrij te produceren. We gaan steeds meer vleesvrije alternatieven bieden aan de consument.”

‘Iedereen mag hier zichzelf zijn’

Ruben heeft voor verschillende werkgevers gewerkt en diverse interim klussen gedaan bij diverse opdrachtgevers. Maar wat hij zo bijzonder vindt aan Van Geloven in Tilburg? “Iedereen mag hier zichzelf zijn. De afdelingen zijn hier op alle niveaus binnen de organisatie gigantisch divers. Ook denk ik dat we een warme werkgever zijn. We hebben het beste voor met onze medewerkers en veiligheid is hier enorm belangrijk. Er komen hier nauwelijks incidenten voor.”

Oftewel: de deuren staan open voor iedereen met de juiste instelling. “Maar je moet uiteraard wel wat fysiek werk doen. Dus het is wel handig als je fysiek in goeden doen bent. Je hoeft natuurlijk niet topfit te zijn, maar het is wel prettig dat je lekker door kan werken als het druk is.”

Meer informatie

De open dag van Van Geloven is op vrijdag 29 april van 09:00 – 21:00 uur. Je kunt jezelf (en degene die je graag meeneemt, dat mag) online aanmelden. De openingstijden van de open dag zijn ruim zodat er voor iedereen wel een moment aanwezig is om te komen.

Ben je benieuwd naar de openstaande vacatures bij Van Geloven en wil je solliciteren? Check dan deze pagina! Liever nog wat meer informatie? Meld jezelf dan ook vooral aan voor de open dag.

PS. eerder ging onze presentatrice Gina langs bij Van Geloven om met eigen ogen te zien hoe een werkdag bij Van Geloven eruit ziet. Ook vroeg ze medewerkers van het bedrijf naar hun werk. De video check je hieronder!