Grootste vestiging familiebedrijf Mitra Drankenspeciaalzaak Berrie Peek geopend aan de AaBe-fabriek: “Dit is een fantastische plek!”

mitra berrie peek aabe

Mitra Drankenspeciaalzaak Berrie Peek: het is een begrip in de regio Tilburg. Al ruim 25 jaar is de Tilburgse ondernemer Berrie Peek onder de vlag van Mitra gevestigd in Tilburg. Wat begon aan het Besterdplein groeide uit naar meerdere vestigingen aan de Schouwburgring, Westermarkt en Koningsoord in Berkel-Enschot. Maar aan ambities geen gebrek: inmiddels is ook de vijfde en tevens grootste vestiging van Mitra Drankenspeciaalzaak Berrie Peek geopend. En wel aan de AaBe-fabriek. Wij spraken daarover met eigenaar Berrie Peek (55) en zijn zoon Bram (28) die mede-eigenaar is van zusterbedrijf Huureentapje.nl. Lees snel verder.

Fotografie: Jules van Iperen

Berrie had een vestiging aan de AaBe-fabriek al langer op het oog. “Het is echt een prachtig winkelcentrum en een publiekstrekker geworden. Ook zijn diverse Tilburgse ondernemers hier gevestigd. Denk aan Meesterbakker van Iersel en Slagerij Fons Pessers. Ik wilde graag aansluiten in dat rijtje.” Bram vult aan: “En de ontwikkelingen rondom de Piushaven zijn natuurlijk ook heel erg interessant. Het Fabriekskwartier wordt hier ontwikkeld en in de omgeving is nog geen goede slijterij met een uitgebreid assortiment aan kwaliteitsproducten te vinden.”

En dus zocht Berrie contact met de voorzitter van de winkeliersvereniging aan de AaBe-fabriek. “Hij vertelde me dat er een pand vrij zou komen. Toen ben ik direct met makelaars gaan schakelen. Uiteindelijk hebben we zes weken geleden de sleutel gehad en zijn we blij dat we nu heel Tilburg kunnen ontvangen in onze grootste winkel.”

Moderne zaak met uitgebreid assortiment

Wanneer je de zaak binnenkomt, valt het moderne karakter van de winkel op. De gangpaden zijn ruim, de diverse dranken worden op een fraaie manier uitgelicht en de zaak is erg licht. Maar wat onderscheidt de nieuwe vestiging in de AaBe-fabriek van andere vestigingen van Mitra Drankenspeciaalzaak Berrie Peek? “Het assortiment is hier veruit het grootst. Aan het Besterdplein voert speciaalbier de boventoon, de Schouwburgring is een full service slijterij, op de Westermarkt vind je hogere segment whisky en in Berkel-Enschot staan vooral de wijnen centraal. Hier aan de AaBe-fabriek voegen we het beste van al die werelden samen.”

Dat betekent dat je in de nieuwe vestiging aan de AaBe-fabriek zo’n 300 verschillende wijnen, 300 verschillende speciaalbieren, 250 verschillende whisky’s, uitgebreide keuze in rum en een ruim assortiment aan gin kunt scoren. “We bieden hier ook hoger segment producten aan. Als je op zoek bent naar exclusieve bieren, wijnen of dranken, zit je hier goed. Maar overall zijn we er voor iedereen en voor elke portemonnee. En we zijn uiteraard een winkel bij uitstek voor gepersonaliseerde en op maat gemaakte cadeautjes.” Beleving staat centraal in de nieuwste winkel van Mitra Berrie Peek. “We willen regelmatig proeverijen gaan organiseren. Zo zijn er twee verschillende proeftafels in de zaak geplaatst.”

Na een verbouwing van zes weken, is Mitra Drankenspeciaalzaak Berrie Peek AaBe vanaf nu zeven dagen per week geopend. De opening laten ze niet zomaar voorbij gaan. “We hebben een leuke actie met Schrobbelèr en Howdo bier. Ook kun je verschillende proeverijen verwachten en krijgt iedereen bij aankoop van €15,- aan speciaalbieren een prachtig speciaalbier boek cadeau.”

Van generatie op generatie

Mitra Berrie Peek is met vijftien man in dienst en vijf vestigingen uitgegroeid tot een mooi familiebedrijf. Maar waar komt de liefde voor dranken eigenlijk vandaan? Daar gaat een mooi verhaal aan vooraf. “Ik studeerde aan De Rooi Pannen en had een stageadres nodig. Ik fietste iedere dag vanuit mijn huis in Loven over de Veldhovenring naar school en kwam dus dagelijks langs de toenmalige Schuermans Drankenhandel. Ik ben toen binnengestapt en een dag later liep ik er stage. Dat beviel zo goed dat ik er in vaste dienst ben gaan werken,” vertelt Berrie.

Een tijd later ging Berrie aan de slag bij een winkel aan de Enschotsestraat. Door een fusie tussen Mitra en Cheers verhuisde hij destijds – inmiddels alweer 25 jaar geleden – naar het Besterdplein. In 2001 breidde hij de zaak uit met Huureentapje.nl: een bedrijf dat zoals de naam zegt tapjes, koelkasten, barren, statafels en uiteraard ook drank verhuurd. Oftewel: alles om er thuis een mooi feest van te maken. Zoon Bram heeft inmiddels de dagelijkse leiding over dit gedeelte van het familiebedrijf. De liefde voor het vak kwam bij Bram al op jonge leeftijd. “Eigenlijk het traditionele verhaal. Ik zocht een bijbaantje en ging op de zaterdagen meehelpen bij Huureentapje.nl. Op zaterdagen ging ik mee om barren op te bouwen en de dag erna stond ik die weer te poetsen. Na mijn studie ben ik hier fulltime mee aan de slag gegaan en inmiddels ben ik mede-eigenaar van Huureentapje.nl.”

Bram maakt er geen geheim van om ook de verschillende slijterijen op termijn over te willen nemen. “Ik zou het heel erg mooi vinden als het bedrijf in de familie blijft.” Berrie vult aan: “Het voelt ook wel echt als een familiebedrijf. Mijn zoon is fulltime bij de zaak betrokken en als het druk is, helpt de hele familie mee. En mijn vrouw Colette is mijn steun en toeverlaat. Zonder haar had ik dit niet kunnen doen.”

Meer informatie over Mitra AaBe

De nieuwe vestiging van Mitra Drankenspeciaalzaak Berrie Peek aan de AaBe-fabriek is zeven dagen per week geopend. Overigens zijn ze nog op zoek naar personeel. Zo zoeken de parttime versterking in de weekenden. Solliciteren kan via berrie@mitratilburg.nl.

Wil je op de hoogte blijven van actuele acties van de Mitra-vestigingen? Volg ze dan vooral op Facebook en Instagram. Of wil je de komende periode een borrel, feestje of verjaardag organiseren en ben je benieuwd naar de mogelijkheden van Huureentapje.nl? Check dan deze website.