Group of Butchers is Tilburgs bedrijf van de maand

group of butchers

Group of Butchers is uitgeroepen tot ‘Tilburgs bedrijf van de maand’. De Tilburgse bedrijven van de maand zijn ambassadeurs voor Tilburg. Group of Butchers ontvangt de prijs vanwege haar innovatiedrift en snelle groei. Daarmee is het bedrijf een grote speler in de Benelux met vijf vestigingen in Nederland en twee in België.

Wethouder Erik de Ridder reikte de prijs uit tijdens een bezoek op 24 mei. “Group of Butchers is een bedrijf waarvan niet veel mensen weten dat het in Tilburg gevestigd is. En waarvan niet veel mensen weten hoe succesvol het is! Een verborgen parel in onze stad. En zeer terecht het Bedrijf van de Maand. Ik ben er bijzonder trots op dat dit mooie bedrijf het maakt vanuit Tilburg”. Het bedrijf wint al jaren de Industributie Trofee, staat op plek 10 in de lijst van Top250 scale-ups 2017 van Erasmus Centre for Entrepreneurship en is werkgever van zo’n 350 werknemers waarvan circa 100 werknemers in Tilburg.

68 kilometer BBQ-worsten

Group of Butchers maakt voornamelijk private label vleeswaren voor de retail, het gespecialiseerde kanaal, de out-of-home-markt en (airline) catering. Je komt de naam dan ook niet tegen als productnaam. Wilbert Wolfs, mede oprichter en eigenaar: “Het bedrijf bestaat uit een groep enthousiaste medewerkers, waaronder veel slagers en behoort tot een van de grootste vleesverwerkers in Nederland. We verwerken vlees tot vleeswaren en worsten – als voorbeeld: de openingsweek van het BBQ seizoen verkochten we 68 km BBQ worst in een weekend. Verder rollen er elke week zo’n 2 miljoen gehaktballen uit de braadlijn.”

 Vakidioten in Tilburg

De afgelopen jaren is Group of Butchers door autonome groei en verschillende overnames doorgegroeid naar een jaaromzet van ruim 150 miljoen. In Tilburg is het hoofdkantoor gevestigd en worden de gegrilde producten gemaakt, in de productie werken ruim 100 enthousiaste personen. Wilbert: “Hier is ook ons experience center gevestigd. In deze ruimte kunnen klanten de kennis op doen over de producten die ze afnemen, over de beste manier van presenteren van deze producten en de verschillende vleeswaren en concepten uitproberen. Wij geloven dat er een sterke behoefte is aan innovatie binnen onze categorie. En we willen onze klanten laten zien dat wij niet afwachten tot zij een wens hebben. Wij innoveren omdat we onze klanten willen laten kennismaken met vernieuwing. We zijn vakidioten.”

Passende jas

Tilburg en Group of Butchers passen goed bij elkaar, als een comfortabele jas. Het karakter van de stad en het bedrijf hebben overeenkomsten. “We geloven in afspraken nakomen en niet zeuren. ’s Avonds moe, maar wel voldaan. Omdat we mooie producten hebben gemaakt. We zijn mensen van de praktijk. Van aan de slag. Dat is ons mooie vak en dat is waar we voor gaan. We zien Tilburg als perfecte middelpunt van alle vestigingen en als uitvalsbasis om de gewenste groei waar te kunnen maken. Met als basis onze passie voor vlees”, besluit Wilbert.

Meer informatie over Bedrijf van de Maand: https://makeitintilburg.nl/bedrijf-van-de-maand/group-of-butchers/