Guess who’s back: Willem II Tilburg

Best leuk hoor, die wedstrijden tegen FC Den Bosch, Helmond Sport en Fortuna Sittard maar de Eredivisie smaakt toch net wat lekkerder. We mogen weer mensen, het seizoen van Willem II staat op het punt van beginnen. Zondag 10 augustus moet jij in het Koning Willem II Stadion zijn want de Tricolores spelen dan hun terugkomstwedstrijd tegen onze Oosterburen uit Eindhoven. Natuurlijk een lastige wedstrijd maar met de steun van het rood-wit-blauwe leger moet het mogelijk zijn om de punten in Tilburg te houden.

Dat de supporters van Willem II er weer zin in hebben bleek al uit de Koningsdag van 2 augustus. Ondanks het toch wat matige programma (geen oefenwedstrijd) werd de dag toch goed bezocht en stond het voorplein aardig vol tijdens de presentatie van de selectie. Ook werd er natuurlijk weer geld ingezameld voor het standbeeld van Jan van Roessel. Het totaalsaldo op de Jan van Roessel-rekening is daardoor gekomen op € 17.539,87. Dat is een mooi bedrag, maar nog niet voldoende om het standbeeld te realiseren. Supporters, sponsors en sympathisanten kunnen daarom nog steeds een bijdrage overmaken op rekeningnummer NL47INGB0000709602 van de Supportersclub Willem II onder vermelding van Jan van Roessel-standbeeld.

Nog meer goed nieuws voor de Tricolores deze week: De hoofdsponsor werd eindelijk gepresenteerd. Tricorp is de komende 2 jaar hoofdsponsor van Willem II en hebben een optie voor een derde jaar. De Willem II Fans zijn positief en noemde Tricorp al de Tricorplores. Ook Tricorp is trots om op het mooiste shirt van Nederland te staan. Want zowel het thuis- als uittenue zijn dit jaar schitterend. Complimenten aan Robey, de kledingsponsor van Willem II!

De komst van een nieuwe hoofdsponsor betekent ook wat meer financiële ruimte voor eventuele versterkingen. Ook al was Algemeen Directeur vaag over eventuele aankopen van Willem II, gisteren werd bekend dat verdediger Frank van der Struijk een aanbieding zal krijgen. Wanneer ‘Struijk’ hierop ingaat betekent dit de terugkeer van een oude bekende aan de Goirleseweg. Ook zou Willem II een potentiële spits op het oog hebben. Genero Zeefuik zou de opvolger moeten worden van de naar FC Utrecht vertrokken spits Ruud Boymans. De supporters van Willem II hopen echter nog steeds dat Goirlenaar Michael de Leeuw terugkeert naar het oude nest.

Willem II vertrok vorige week naar Frankrijk om een Trainingskamp af te leggen. Tijdens deze drukke week speelde Willem II twee wedstrijden tegen Franse grootmachten. Olympique Marseille en St. Ettiene. Beide wedstrijden werden met grote cijfers verloren (5-0 en 5-2). Bij terugkomst in Nederland werd in het geheim een wedstrijd afgelegd tegen Istanbul BB. Deze wonnen de Tilburgers met 1-0 door een goal van Charlton Vicento.

Nu de oefencampagne achter de rug is wacht het echte werk. Met als doelstelling handhaving moet Willem II er iedere wedstrijd alles aan doen om punten te sprokkelen. Daarbij kan Willem II de steun van de 12e man goed gebruiken. Koop daarom nu je Seizoenskaart. Klik hier om je seizoenskaart te bestellen.

Ook voor de wedstrijd tegen PSV zijn nog voldoende kaarten te verkrijgen. Jij wilt toch bij de eerste Brabantse Derby van Willem II zijn? Koop hier je kaarten voor deze wedstrijd.

Tilburg.com gaat Willem II natuurlijk weer met volle aandacht volgen en is aanwezig bij de wedstrijden. Wij hopen op een schitterend seizoen dat moet leiden naar handhaving om binnen enkele jaren weer een stabiele middenmoter te zijn. Aan de supporters en ons zal het in ieder geval niet liggen. Wij staan vol achter de mannen van Jurgen Streppel.

Come on Willem II!