Guus Meeuwis benoemd tot landelijk ambassadeur Muziekids

Guus Meeuwis benoemd tot Ambassadeur Muziekids

De Guus Meeuwis Muziekids Studio op locatie ETZ Elisabeth bestaat drie jaar. Dat werd zaterdagmiddag 20 mei gevierd met een gezellig feestje. Uiteraard was naamgever Guus Meeuwis van de partij, waarbij hij benoemd werd tot ambassadeur van Muziekids.

De bijeenkomst werd in de aula van het ziekenhuis geopend met een swingend optreden van blaaskapel De Feestbende uit Cromvoirt. Nadat Monica Tijding van de stichting Muziekids alle gasten had verwelkomd, trokken de feestvierders naar de Muziekids Studio. Daar speelde Guus Meeuwis samen met de aanwezige kinderen ‘Het is een nacht’. Met kindercampagne werd getoost op het driejarig bestaan.

Ambassadeur

De festiviteiten werden daarna voortgezet in de aula, waar Guus Meeuwis door beschermvrouw Laura Fygi werd benoemd tot landelijk ambassadeur van Muziekids. Meeuwis is trots op ‘zijn’ Studio in Tilburg, maar hoopt dat er nog veel studio’s in andere ziekenhuizen worden geopend. Daar gaat hij zich samen met initiatiefnemer Robbert de Vos van Muziekids voor inzetten.

Cadeautjes

Een ander hoogtepunt van de middag was de lancering van het Muziekids Magazine, waarvan het eerste exemplaar aan Guus Meeuwis werd overhandigd. Daarna was het tijd voor cadeautjes. Stichting ‘Boek winst’ doneerde 3000 euro aan Muziekids, de opbrengt van de verkoop van gebruikte boeken in het ziekenhuis. Ook de kinderen van de Mytylschool hadden via enkele activiteiten een mooi bedrag ingezameld voor de Studio. De Feestbende verraste de studioleiders John Verbunt en Cristel van der Bruggen met nieuwe instrumenten, waaronder een klein formaat drumstel, een mengpaneel en gitaren.

Voor het swingend slotakkoord zorgde Doctors DeLay, een band met specialisten en huisartsen. Met zanger-gitarist Jacob Caron op de voorgrond werden enkele popklassiekers vertolkt en het Muziekids-feestje afgesloten.