Guus Meeuwis met show na vijf jaar weer terug in het theater!

Guus Meeuwis keert na vijf jaar terug in de theaters. Zijn gloednieuwe show Uit het Hoofd belooft een bruisende, muzikale avond te worden, waarin niet alleen zijn grootste hits schitteren, maar ook de gloednieuwe nummers van zijn vorige week uitgebrachte album de show stelen. De zanger kijkt ernaar uit om weer thuis te komen. Na een zomer van grote gebaren in het stadion is het heerlijk om het kleine geluk te zoeken in de Tilburgse Schouwburg.

Samen met zijn band staat Guus garant voor een avond vol mooie verhalen en muziek. Onder regie van Servé Hermans spelen ze een voorstelling waarin het draait om het koesteren van de mooie momenten in het leven. “Ieder liedje is een stukje uit m’n hoofd, een hersenspinsel gegoten in muziek, dat ik graag met je wil delen. Soms om te vieren, soms om te bemoedigen. De ene keer om te bespiegelen, de andere keer om te bezinnen. Om te troosten, om te verwonderen. Het komt allemaal voorbij. Je mag zelf kiezen welk stukje je nodig hebt. Een nieuw geluid, nieuwe energie: precies zoals ik me voel. Ik kijk ernaar uit om de muziek met jullie te delen in het theater!”

28 jaar muziek

Al meer dan 28 jaar lang maakt Guus muziek die ons allen raakt. Hij begon in 1995 met een onverwachte nummer 1-hit, die hij eigenlijk voor zichzelf wilde houden. In die ruim 28 jaar heeft hij meer dan 50 stadionconcerten op zijn naam staan en een onuitwisbare stempel op het Nederlandse muzieklandschap gedrukt. Zijn muzikale reis begon met feestnummers tijdens zijn Vagant-tijdperk, maar groeide uit tot een omarming van luisterliedjes en opbeurende melodieën in zijn solocarrière. Zijn muzikale handtekening is in de loop der jaren gevarieerder en rijker geworden, met een klassieke rock-‘n-roll bezetting. Guus blijft zichzelf vernieuwen en heeft een kleurrijk palet van muzikale stijlen om uit te kiezen. Hij blijft een van de meest geliefde artiesten in de Nederlandse muziekscene.

Gouden Erepenning

Vorig jaar ontving Guus de zeldzame Gouden Erepenning tijdens een optreden bij Poppodium 013. Deze eer wordt zelden toegekend en alleen aan personen die een buitengewone bijdrage hebben geleverd aan de Tilburgse samenleving en het imago van de stad hebben verbeterd. Burgemeester Weterings prees Meeuwis en merkte op: “Tilburg heeft je in haar hart gesloten. Je bent een essentieel onderdeel van onze stad.”

Tickets

De optredens in Tilburg op 21 en 22 september zijn helaas helemaal uitverkocht. Wil je toch gaan? Er zijn nog kaarten te koop voor de shows in Apeldoorn, Nijmegen, Heerlen, Enschede en Utrecht. Check snel deze website voor de laatste tickets!