logo

Guus Meeuwis ontvangt als eerste artiest eigen cd op gebouw van Poppodium 013

Afgelopen weekend maakte Guus Meeuwis een einde aan zijn reeks van’Club Zoveel’ concerten in 013. In totaal verkocht Meeuwis 50 keer de grote zaal van het Tilburgse poppodium uit. Als dank voor zijn inzet schenkt 013 de zanger een persoonlijke cd tussen de cd’s die de plooi van het karakteristieke gebouw bij elkaar houden. Het is de eerste keer dat een artiest een eigen CD ontvangt op het pand van 013.
Foto: Jostijn Ligtvoet Fotografie

Voor het eerst in de geschiedenis

Toen in 2020 de coronacrisis toesloeg werden er veel shows geannuleerd. Guus Meeuwis koos er met zijn team voor om juist de podia in te duiken. Ter ere van zijn nieuwe album ‘Deel Zoveel’ tuigde Guus in 013 een exclusieve pop-up club op onder de naam ‘Club Zoveel’. Onder het mom Deel zoveel, Speel zoveel’ bracht Meeuwis het album 3 tot 4 keer per week live ten gehore. In totaal verkocht hij 50 keer de grote zaal uit die voor de gelegenheid was omgebouwd tot een nachtclub in 1,5 meter setting.
013 directeur Frens Frijns: “Guus is een graag geziene gast in 013. Toen we in de knel zaten met onze programmering voor 2020 bracht Guus zijn telefoontje weer perspectief. Met de reeks Club Zoveel shows kon 013 weer op niveau presteren en zorgden we voor blije gezichten bij zowel onze crew als de duizenden bezoekers. Met deze reeks en zijn eerdere reguliere shows heeft Guus al ruim 70 keer onze zaal uitverkocht. Bij zo’n prestatie hoort een passende beloning. Vandaar dat we Guus een eigen cd op ons pand cadeau doen. Dat is voor het eerst in de geschiedenis van 013 en het is sowieso nu al de mooiste cd die er op ons gebouw schittert!”
Zondagavond ging Guus Meeuwis zelf mee op de hoogwerker om zijn CD te bevestigen aan het pand van 013 Poppodium.

Meer informatie

Meet weten over Poppodium 013 en het programma? Check dan snel de website.