Haal je kiel maar weer uit de kast: 21 & 22 maart druk carnavalsweekend in Tilburg

groen-oranje gevoel

Een kleine twee weken geleden waren we nog aan het dansen, zingen en drinken in de binnenstad. En over twee weken mogen we alweer! Want voor het eerst in de Tilburgse geschiedenis hebben we twee carnavalsweekenden in een jaar. Door de afgelasting van zowel Klûnen als d’n Opstoet hebben meerdere horecastraten en -pleinen besloten er nog een keer één groot feest van te maken.

De organisatie van Klûnen heeft besloten om het feest, dat oorspronkelijk gepland stond voor zondag 22 maart, te verzetten naar zaterdag 21 maart. Want: het is praktisch gezien onmogelijk om van kroeg naar kroeg te trekken als de wagens van d’n Opstoet de straat passeren. D’n Opstoet staat overigens op zondag 22 maart op de planning.

Zaterdag 21 maart

carnavalsweekend

Op de zaterdag staat vanaf 14.00 uur dus Klûnen op het programma op de Korte Heuvel. Tijdens deze kroegentocht, waar (vrijwel) alle kroegen aan de Korte Heuvel aan meedoen, kun je van kroeg naar kroeg trekken voor een biertje. Om uiteindelijk je officiële Klûntocht speld te verdienen. Je kunt nog steeds jouw stempelkaart af komen halen bij Café de Slijterij of Café Bakker voor slechts €5,-. Haal je de stempelkaart op de dag zelf, dan ben je er €7,50 voor kwijt.

Naast het Klûnen, wordt ook op het Piusplein een groot ‘Half Vasten’ feest georganiseerd. Zowel op Piusplein Noord (Baret, De Vos en De Craen & Bruin Kafee) als op Piusplein Zuid (Gastrobar RIX, Slagroom, Brandpunt, Bolle & ’t Taphuys) staat een podium. Eind van de middag barst het feest los met verschillende blaaskapellen en wanneer de avond valt, zullen verschillende dj’s de podia betreden. Houd de Facebookpagina in de gaten voor het exacte programma en tijden.

Zondag 22 maart

Carnavalsweekend

Dé dag dat d’n Opstoet eindelijk plaats gaat vinden! Of de route en de opzet precies hetzelfde gaan zijn zoals gepland op zondag 23 februari, dat is vooralsnog niet bekend. Houd onze kanalen in de gaten voor de laatste informatie.

Ook op de zondag van het carnavalsweekend wordt er van alles georganiseerd. Op het Piusplein kun je vanaf 12.00 uur terecht voor muziek van blaaskapellen en vanaf 16.00 uur voor dj’s en optredens van onder anderen Veul Gère en Johnny Purple. Ook voor deze dag geldt: houd de Facebookpagina in de gaten voor meer informatie.

Op de tweede carnavalszondag van 2020 pakt ook de Stadhuisstraat weer flink uit. De boogoverkapping (zoals elk jaar met carnaval) wordt weer opgebouwd, de hele dag draaien dj Wietse, dj Tim en dj Koen de leukste platen en je kunt een lekker oerfrietje scoren. Naast het Piusplein, staat Johnny Purple ook in de Stadhuisstraat op het programma. Namelijk om 17.00 uur!