Nieuws

kernpodium C
Let op! Dit artikel is al 767 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Hall of Fame krijgt permanent status Kernpodium C

Na een ‘proefperiode’ van een jaar, krijgt de concertzaal van Cultuurfabriek Hall of Fame permanent de status van Kernpodium C. De verlenging van het huurcontract in de Tilburgse Spoorzone was voor het Fonds Podiumkunsten de laatste eis waar de concertzaal aan moest voldoen.

Belangrijkste podia van Nederland

Vanaf 1 januari 2019 hoort de concertzaal van de Hall of Fame officieel bij de belangrijkste podia van Nederland. Een kernpodium kan subsidie aanvragen voor concerten met optredens van Nederlandse bands en artiesten, waardoor er grotere en bekendere acts geboekt kunnen worden. Op basis van de bezoekerscapaciteit van de zaal, valt de Hall of Fame in de categorie Kernpodium C.

Eerste kernpodium mét urban sports park

Met de toekenning van het Fonds Podiumkunsten is Hall of Fame het eerste Kernpodium mét urban sports park in Nederland. Daarnaast vormt de status de laatste bouwsteen in het talentontwikkelingsproces in de stad, waarin talentvolle artiesten doorstromen van regionaal naar landelijk niveau via de rockacademie, de oefenruimtes, het kernpodium C en vervolgens op landelijk niveau in Poppodium 013.

Interessantere plek binnen de regio

Programmeur Max de Beijer is erg blij met de toekenning: “Buiten dat het mijn werk een stuk leuker maakt, zijn we ook een interessantere plek binnen de regio. Door een aantrekkelijke programmering neer te zetten, kunnen we een breder publiek aantrekken, ook buiten de stad. Als je kijkt naar de programmering voor 2019, zie je het meteen terug. We gaan voor groter, maar behouden daarbij wel de authentieke identiteit van de Hall of Fame.”.

Reageer op dit bericht