logo

Hall of Fame directeur Mike Dobber vertrekt na zeven jaar

Mike Dobber

Zeven jaar lang zette Mike Dobber zich in voor het Tilburgs centrum voor urban sports & culture. De eerste vijf jaar als programmeur en de laatste twee als directeur. Na het boeken van aantal belangrijke resultaten voor de organisatie, is Dobber nu klaar om vanaf 1 januari 2020 aan een nieuwe uitdaging te beginnen.

In 2012 vestigt Hall of Fame zich als eerste in de Tilburgse spoorzone. Zeven jaar later is het kleurrijke pand, met inmiddels meer dan 72.000 bezoekers per jaar en zo’n 100 vrijwilligers, er niet meer weg te denken.

De broedplaats is een begrip in de urban sports & culture scene en een thuishaven voor jongeren uit alle verschillende subculturen. Zij krijgen de kans zichzelf te ontwikkelen in het Ladybird skatepark, de repetitieruimtes, de concertzaal, de Hiphopfactory en de ateliers.

Terugblik

Na twee jaar aan het roer van de Hall of Fame te hebben gestaan, blikt Dobber tevreden terug. Zo kreeg de concertzaal de status van permanent Kernpodium C, waarmee het podium officieel tot de landelijke infrastructuur van poppodia behoort. En het Ladybird skatepark bruist van activiteiten, waaronder een toegenomen aantal skatelessen. Zeker nu skateboarden een olympische sport is geworden, weten nog meer jongeren de Hall of Fame te vinden.

De afgelopen jaren gingen directie en bestuur van de Hall of Fame een traject in met de gemeente, om meer duidelijkheid te krijgen over de huisvestingssituatie in de Spoorzone. Na een periode van onduidelijkheid en tijdelijke huurcontracten, was de kogel dan toch door de kerk: de Hall of Fame krijgt een definitieve plek in de spoorzone, zo besloot de gemeenteraad in hun koersdocument over het gebied.

Voor de nieuwe directeur van de Hall of Fame belooft dat werk aan de winkel. De organisatie wordt verder geprofessionaliseerd en veel aandacht zal uitgaan naar de verbouwing en verduurzaming van de Hall. En dat alles onder het motto ‘continuïteit met behoud van karakter’. Staf en vrijwilligers zijn er klaar voor.

Dobber ziet de toekomst van de Hall of Fame dan ook positief tegenmoet: “We ervaren veel steun van de gemeente en andere maatschappelijke en culturele organisaties. De Hall is echt een begrip geworden.”

Opvolger

Vanaf 1 januari 2020 gaat Dobber aan de slag als regisseur bij Dynamo, in zijn thuisstad Eindhoven. Het bestuur van de Hall of Fame zal op korte termijn een nieuwe directeur gaan werven.